Navn: Diana Campos (26)

Bakgrunn: Barista og bartender på Folque.

Ny jobb: Barista / produktsjef hos Farstad & co.

Duften av nybrent kaffe siver ut av lokalene i Kverndalen. Her blir det salg av både kaffe og sykler over sommeren, og Farstad & co. kan fort bli en av byens nye it-steder.

Diana er allerede godt i gang med brenningen og forsker seg fram til den perfekte smaken.

I dag, onsdag, er det Åpen dag, og dermed ønsker de velkommen inn og byr på rykende fersk og nybrent kaffe fra lokalene i Kverndalen.

Hvordan fikk du jobben?

– Jeg søkte samme dag som jeg så annonsen på Finn.no. Jeg var til intervju og det tok ikke så lang tid før jeg fikk vite at jeg fikk jobben. De hadde visst fått mange søkere, men jeg tror jeg skilte meg ut med min bakgrunn som laborant og barista.

 

Er du ny på jobben, eller kjenner noen som er det? Send oss en e-post: marie.edholm.andresen@ta.no

 

Hva tenkte du da du fikk jobben?

– At det er for godt til å være sant. Det er jo drømmejobben! Jeg får brukt min kunnskap innen lab, og kan nå brenne og forske på kaffe. Jeg ser jo nesten ikke på det som jobb engang – dette er like mye en livsstil.

Hva er det beste med jobben?

– Gjengen her. Vi fungerer allerede godt sammen og føler vi har kjent hverandre i mange år.

Har du en spesiell opplevelse fra din jobbkarriere du vil dele?

– Jeg husker en gang jeg var på jobb på Folque og det var Crazy Wednesday på Mets. Det kom så mye folk der nede at det ble fullt, og mange av dem kom opp til oss. Jeg skulle skjenke mugger med øl, og tilfeldigvis var en av kannene litt for varme. Den sprakk og det gikk øl over alt. Du kan jo tro hvordan jeg følte meg da ...

Hva var din første jobb?

– Jeg jobbet på apoteket på Hovenga og tørket støv av varene på hylla og satt ting på plass. Jeg er ganske opptatt av orden, så jeg synes det var kjempegøy. Jeg får jo høre det her også, når jeg setter fram lunsjen. Jeg er glad i å få ting i system.

Drømmeyrke?

Det må være som rettsmedisiner, sånn som de i CSI, sier Diana og smiler lurt. – Det var jo derfor jeg begynte med lab, og jeg føler jo at jeg driver litt i den gata nå. Jeg forsker på kaffe og brenner meg fram til ulike smaker. Jeg blir jo aldri utlært i dette yrket.

Noe du må ha når du er på jobb?

– Kaffe! Det blir mange kopper i løpet av en dag, og jeg får vondt i hodet om jeg ikke drikker nok. Før jeg begynte her var jeg alltid nede hos min venninne på Didier og kjøpte kaffe der. Posekaffe er liksom ikke det samme.

Hvordan ser lunsjen din ut?

– Etter jeg begynte her ser den mye sunnere og finere ut. Det går mye i avokado og feta, og jeg elsker det!

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Jeg er hjemme med samboer og hund, og det går mye i hus om dagen. Min samboer er gammel skater, og jeg har fått litt sansen for det jeg også. Ellers er jeg opptatt av foto og jeg liker å jakte ny musikk. Jeg gleder meg til å prøve spillelista mi her når vi åpner. Det blir stas!

Forresten – hva slags sykkel sykler du?

– En gammel diamant. Enn så lenge.

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor fikk Diana jobben?

- Hun har erfaring med å drive kaffebar og hennes bakgrunn som laborant kommer godt med. At hun i tillegg er en hyggelig jente er jo også et pluss, sier prosjektleder Lars Meling.