Navn: Kate Tverberg Nerland (34)

Bakgrunn: Jobbet i TVTelemark / Telemarksavisa. Var to år på servicesenteret i Porsgrunn kommune. Var noen måneder innom Pasientreiser via Manpower, deretter i MyKid som er et kommunikasjonsverktøy for barnehager, og jobbet fast på Quality Hotel Skjærgården.

– Det høres jo ut som jeg har sluttet mye, men jeg har vært litt uheldig med ikke å ha fått videre jobb på grunn av nedskjæringer og økonomi, så jeg har vært innom mye rart. Kall meg gjerne Kate potet, ler den blide sekretæren.

Ny jobb: Sekretær hos Kystklinikken.

Hvorfor ville du ha jobben?

– Det virket som en spennende jobb med varierte arbeidsoppgaver. Her bruker jeg digitale verktøy i tillegg til at jeg har kontakt med mennesker gjennom hele dagen. I tillegg er jobben på dagtid, som enkelt kan kombineres med en familiehverdag.

Hvordan fikk du jobben?

– Jeg kom tilfeldigvis over stillingsutlysningen og søkte selv om jeg allerede hadde en annen jobb. Men jeg tok sjansen, og fikk jobben.

Hva er det viktigste med jobben?

– Det viktigste er å ta imot pasienter på en positiv og hyggelig måte. Jeg skal være kiropraktorens sekretær og besvare mailer og ta telefoner.

Hva er det fineste en kollega har gjort for deg?

– Jeg kommer ikke på noen konkrete hendelser akkurat nå, men man kommer langt med å møte hverandre med et «hei» og et smil. Det er ikke så mye som skal til, men det er alltid hyggelig med blide folk.

Hva var din første jobb?

– Jeg jobbet som telefonintervjuer hos Statistisk sentralbyrå på Bøleveien. Jeg husker at folk la fort på røret da jeg ringte, for de var jo sikker på at jeg skulle selge dem noe. Men slapp av, jeg skal ikke selge deg noe, måtte jeg til stadighet si. Det gjorde jeg mens jeg gikk på videregående, før det vasket jeg et hus i gata én gang i uka. Pengene gikk til mopedbensin. Det var det gikk i da. Å fylle tanken kostet en femtilapp, så jeg måtte jo jobbe, forteller Kate.

Hva er ditt drømmeyrke?

– Jeg er veldig glad i film og foto, så det hadde nok vært en drøm å kunne leve av det. Jeg gikk medielinje og synes det var gøy.

Hvordan ser lunsjen din ut?

– Haha, den ser ganske trasig ut. Det blir fort et polarbrød med Nugatti. Jeg spiser her jeg sitter når jeg har tid. Vi er stort sett to på jobb, kiropraktoren og jeg. Når hun spiser, informerer jeg om mailer og post og sånne ting, så spiser jeg når hun er ferdig.

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Vi driver og pusser opp hjemme. Vi har to barn og hund, så det blir mye hverdag. For øyeblikket lever vi i et kaos, så det blir mye grilling om dagen, sier Kate, og smiler.

– Men om kveldene ligger jeg gjerne rett ut og ser på serier til jeg sovner. Akkurat for tiden går det i «Broen». Jeg fikk høre at den var så bra, så nå er jeg inne i fjerde sesong, og er blitt hekta.

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor ble Kate ansatt?

– Du skal lete lenge etter en med bedre attester enn Kate. Hun har bare fått skryt over alt. Jeg hadde 140 søknader på en 50 prosents stilling. Hennes stilling har riktignok nå blitt 80 prosent, men likevel. Da jeg så hun hadde søkt, var det ikke noe å lure på. Jeg kjenner henne litt fra før, og jeg angrer ikke et øyeblikk, sier kiropraktor Beate Søvde.