Navn: Silje Stavsholt Gusjås (33)

Bakgrunn: Markedsansvarlig på Søve og har jobbet med presse og markedsføring i ulike bedrifter i Oslo.

Ny jobb: PT på Sats Klosterøya

Silje har spilt fotball i mange år og trent jevnlig. Hun hadde en periode med opphold og gikk kraftig opp i vekt. Dit vil hun ikke igjen.

– Da jeg begynte å trene igjen fikk jeg tilbake den gleden ved ikke å være så tung. Å trene har stor innvirkning både fysisk og psykisk, sier den ferske PT-en.

Hvorfor ønsket du deg ny jobb?

– Jeg har alltid vært opptatt av mat og trening og har egentlig trivdes i de jobbene jeg har hatt før. Samtidig har jeg også hatt en drøm om å leve av treningen. Jeg forhørte meg hjemme og sånt, og hoppet i det. Litt skummelt, men veldig gøy!

Hva er det beste med jobben?

– Å møte nye folk og høre deres historie. Å få muligheten til å påvirke deres hverdag, og forhåpentligvis gjøre den enda bedre, hjelpe dem slik at de når målene sine – det gir meg mye tilbake. Bare det å se den følelsen når de kommer, kontra når de går. De gjør jo jobben selv, jeg bare veileder. Men de er så stolte! Det er helt magisk!

Hva er den største utfordringen i din jobbhverdag?

– Det er å få folk til å forstå viktigheten av trygg trening. Mange følger offentlige personer på sosiale medier og får et feil inntrykk av hva som er riktig trening. Mange har forbilder og følger dem, selv om disse personene deler ulike dietter og treningsformer med enkle løsninger. Det kan i verste fall være skadelig, sier Silje som selv legger ut tips og veiledning på sin egen Instagram-konto silje_gusjas.

Hva er noe som har gjort inntrykk på deg i løpet av din arbeidskarriere?

– Det å se folk som er nye på senteret. De som kanskje har litt dårlig selvbilde, de som ikke føler seg vel i sin egen kropp. Jeg hadde en kunde som var der. Til å begynne med så jeg at han virkelig slet med bare det å være her. Etter bare én måned med trening var han blitt en helt annet. Han kom til og med alene og trente og viste en helt annen personlighet. Det gjorde inntrykk og ga meg en skikkelig god følelse.

Hva var din aller første jobb?

– Jeg jobbet på Rognan Fjordcamp, en campingplass hvor jeg gjorde alt fra å ta imot gjester til å vaske hytter. Jeg traff masse hyggelige turister og fikk snakke mye engelsk. Det var utrolig lærerikt.

Hva spiser du til lunsj?

– Jeg er veldig glad i mat, og hjemme lager vi mye mat. Ofte har jeg med middagsrester til lunsj. Om ikke blir det fort en wrap på Pure, som ligger rett ved siden av her.

Hvordan møter du dagen?

– Med et smil. Noen kan nok tenke at jeg er irriterende blid. Jeg synger i dusjen og tenker at Yes! Ny dag, nye muligheter!

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor ble Silje ansatt?

– Hun skrev først en interessesøknad, og både min kollega og jeg var helt sikre på at vi ville ha henne etter at vi tok henne inn til en prat. Hun hadde gode refleksjoner rundt det å være PT, selv uten å ha jobbet som det. Hun har en svært attraktiv personlighet, hun er åpen og ærlig og ser mennesker der de er, sier Tonje Christoffersen, senterleder på Sats Klosterøya.Sats Klosterøya ligger under Sats Grenland AS: