Navn: Frode Semb (47)

Bakgrunn: Utdannet skipsmekaniker, havnet i badebassengbransjen i 1993.

Ny jobb: Salgssjef hos BWT Norge.

BWT omsetter for sju milliarder på verdensbasis og 100 millioner årlig i Norge. Frode Semb har kontor på Klosterøya, og pendler ukentlig til hovedkontoret i Asker.

Hva går jobben din ut på?

– Jeg bygger forhandlernettverk og jobber mot kjeder, rørleggere og bassengfirmaer. Jeg reiser mye. Jeg er ute hos kunder og jeg er på messer. Jeg stortrives, forteller borgestadmannen.

Hva er det beste med jobben din?

– Det beste er når jeg greier å finne gode løsninger for kunden, enten det er privat highend, eller for bedrifter. Når kunden er fornøyd, kan jeg også være fornøyd. Men reisingen og messene er jo veldig moro da. Sist messe vi var med på i Frankfurt hadde vi har egen stand på 1800 kvadratmeter. Det er show!

 

Kjenner du noen som har fått ny jobb? Tips oss ved å laste opp en hilsen her, eller send e-post til nyjobb@ta.no.

 

Hvordan ser lunsjen din ut?

– Vi har kantine, og jeg spiser ofte der. Ja, en baguette i kantina eller en burger på Strøm kan det fort bli.

Hva greier du deg ikke uten?

– Pc og mobil. Jeg føler meg naken uten. Ellers må jeg ha kaffe i store mengder hver eneste dag.

Hva var din første jobb?

– Jeg jobbet på Grenland Papp og sto på pappmaskinen og laget rondeller. Jeg var vel 16–17 år den gangen. Det var godt betalt, men grusomt kjedelig. Jeg husker vi fikk penger i en sånn vokset papirpose og vi sneik oss inn på utestedene Hawk og El Bravo. Vi hadde hundrelapper i rull i lommene og hadde lånt dressjakke av faren til en kompis. Det var tider det, humrer Semb.

Hender det at du drømmer om et annet yrke?

– Det må være rockestjerne! Haha, nei, vet du hva. Jeg trives utrolig godt. Jeg har supre kolleger og kunne ikke hatt det bedre.

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor ble Frode ansatt?

– Frode har lang erfaring og han har bevist at han er flink på salg og kunderelasjoner. Han var jo en tidligere konkurrent og han kjenner markedet godt. Da vi skulle satse, fant vi ut at Frode var en bra fyr å ha med videre, sier Jan-Yngve Magnussen, administrerende direktør ved BWT.