Navn: Aman Abraham Tesfamiachal

Bakgrunn: JM montasje i Porsgrunn

Ny jobb: Håndverker hos Recover

Aman er stort sett på farten og har matpakka i bilen når han er på jobb. Dagene består i å legge gulv, fikse lister, montere dører, reparere etter vannskader og brannskader. Firmaet han jobber for har avtale med de fleste forsikringsselskapene og kommer inn etter at «uhellet er ute».

Hva er det beste med jobben din?

– Det er å få prøve noe nytt. Jeg liker å ta noen utfordringer og prøve nye ting, sier Aman, som startet i jobben i Recover 3. juni.

– Men jeg har jo to jobber. Jeg jobber også på Obs Bygg i Skien noen kvelder i uka, samt noen lørdager. Jeg liker å jobbe, forteller Aman som er fra Eritrea og har vært 10 år i Norge.

 

Er du ny på jobben, eller kjenner noen som er det? Send oss en e-post: nyjobb@ta.no

 

Hvordan bør en god kollega være?

– En god kollega bør være blid og positiv. Det er det viktigste.

Hva er det beste en kollega har gjort for deg?

– Da jeg var lærling fikk jeg mye hjelpe av min kollega Erik. Han er dansk og han kan jeg takke for mye.

Hva var din første jobb?

– Da jeg bodde i Eritrea jobbet jeg ved siden av skolen og i sommerferier. Jeg gjorde grunnarbeid og gravde manuelt. Vi blandet sement for hånd og det var ganske tungt. Ellers pusset jeg opp hus og malte for andre da jeg bodde i Sudan.

Drømmejobb?

– Businessmann. Kanskje jeg blir det en dag?

Hva gjør du når du ikke er på jobb?

– Jeg er mye i kirken og preker Guds ord. Jeg er der iallfall to ganger i uka samt i helgene. Ellers er jeg sammen med kona og siden vi snart skal gifte oss, blir det mye bryllupsplanlegging for tiden.

Hva spiser du til lunsj?

– Jeg har med meg niste og spiser i bilen. Stort sett brødskive med ost eller salami, sier Aman og smiler før han haster av gårde. Det er på tide å få gjort noe igjen.

Arbeidsgiver svarer: Hvorfor ble Aman ansatt?

- Han gjorde umiddelbart et godt inntrykk. Han er en positiv fyr som står på. Det sier jo litt når han har to jobber. I tillegg hadde han gode referanser, sier daglig leder Anders Theil Kristiansen.