Byggmagasinet i Telemark - Kommersielt innhold

På hjul for kunden

Den 1. oktober i år flyttet Frode Henriksen inn i nye lokaler sammen med sin bror, og nå jobber brødrene side om side. For så vidt innen samme kategori, men fra forskjellige vinkler. Det begynner å bli noen år siden Frode jobbet som bilmekaniker, men transportfirmaet går så det suser!

Adresse
Lyngbakkvegen 40, 3736 Skien


Tlf: 411 33 300

- Jeg har bestandig vært litt fascinert av biler og transport, og ikke minst har jeg alltid vært glad i å kjøre bil. Det å være litt "på farta" gir meg noe, forteller Frode.

Det er klart det er en omveltning.

I 2009 var Frode Henriksen ansatt på fulltid i Norsk Gjenvinning og startet et lite transportfirma som hobby ved siden av. Nedskjæringer og mye turbulens på jobben hans tvang ham etterhvert til å tenke nytt. I 2013 bestemte han seg for å satse. 

- Jeg slutta i jobben og satsa helt på firmaet. Det er litt bekjentskaper, litt flaks og litt tilfeldigheter at jeg havnet her, sier Frode.

Etter at Frode satset helt på Brødrene Henriksen Transport AS, har alle piler pekt oppover.

- Jeg var alene til å begynne med, men nå har vi økt. Vi er tre til fire stykker inkludert meg i firmaet, og omsetter for om lag 10 millioner i året. Det er en vekst siden vi startet, sier en blid Frode, som trives i transportsektoren.

Den blide karen driver et allsidig transportfirma. Brødrene Henriksen Transport tilbyr alt av sugebiltjenester for både våte og tørre masser, kjøring av forurenset olje og vann, bortkjøring av farlig avfall, tømming av kummer og avløp for mange forskjellige kunder og spyling av tette avløp i hus og andre bygninger. De har gode maskiner av nyere dato, som kan takle både farlig avfall og tømming av septiktanker, samt spyling av rør.

Frode Henriksen er i gang med ett av dagens gjøremål. Blant oppdragene står spyling av kloakkrør.

Sunt med konkurranse

Som om ikke det var nok, tar de seg også av tankrengjøring. 

– Det gjelder større tanker der det har vært forurenset olje eller vann, for eksempel. Da gjør vi rent og kjører væsken av gårde til behandling. Vi har avtale med flere lokale mottak som tar imot og behandler både farlig og ordinært avfall, forklarer Frode.

Det er ingen hemmelighet at det er store aktører Frode konkurrerer mot. Mange av de er sterkt etablert i markedet. Likevel er det en uredd Frode som tar opp konkurransen, og buser fram.

- Det vil alltid være litt konkurranse, og det er sunt. Jeg tror det er servicen kunden får hos oss som avgjør hvem de velger. Vi har ikke et sentralbord, og du får tak i rette vedkommende med en gang. Om du kommer til noen andre enn meg, kan han også svare deg på det du spør om. Vi har mye kunnskap, og kunden sitter ikke på vent. Vi har god dialog med kundene våre, forklarer Frode.

I tillegg har de gode priser, både på privatmarkedet og bedriftsmarkedet. De satser mye på jungeltelegrafen.

- Vi har ikke drevet reklame. Jeg tror knapt det har gått ut en krone til markedsføring. Våre kunder kommer til oss utelukkende på grunn av jungeltelegrafen, det at vi blir anbefalt av andre, forteller Frode.

Transportbedriften deler splitter nye lokaler med Bård Henriksen Bilverksted. Frode Henriksen (f.v.), Kenneth Johansen og Espen Edvardsen.

Fordel med bakgrunn som bilmekaniker

Som nevnt tidligere er broren Bård også inne i bildet. Han driver Bård Henriksen Bilverksted i samme bygg, en del av Mekonomen. Der jobber han med campingbiler, personbiler, større biler og han utfører EU-kontroller. Verkstedet hans er godkjent for reparasjon og service på biler opptil 7500 kg. De tar imot alle merker og alle biler, og er fem stykker i firmaet.

- Jeg er jo gammel bilmekaniker og har vært såpass mange år i bransjen at jeg kjenner litt til påbygg med alt det innebærer av hydraulikk og så videre. Dermed kan jeg reparere mye selv, forklarer Frode.

I disse dager regner det en del, og ved mye nedbør er det ofte en del vann i kjellere, tette sluk og lignende. Tette rør og avløp skjer hver dag, det er en gjenganger. Det må ikke være helt krise med oversvømmelse på badet før du ringer.

- Det kan være nok at det begynner å gå litt tregt i toalettet. Da kan det være lurt å få tatt en oppspyling. Vi har faste konkurransedyktige priser på slikt, understreker Frode.

Frode setter kundens behov høyest, og det viser igjen i visjonen hans.

- Å yte service til kunden er visjon nok for oss. Ingen jobb er for stor, og ingen jobb er for liten, sier han bestemt og blidt.

Brødrene Henriksen Transport AS

  • Firmaet ble etablert i 2013.
  • Firmaet drives av Frode Henriksen, som har lang erfaring som bilmekaniker.
  • I de nye lokalene deler vi plass med Frodes bror, Bård, som driver Bård Henriksen Bilverksted (Mekonomen).
  • Vi har tre til fire ansatte, og omsetter for om lag 10 millioner kroner årlig.
  • Har kunder i både privat marked og næring.

Tjenester:

  • Alle slags sugebiltjenester for våte og tørre masser.
  • Kjøring av forurenset olje og vann.
  • Bortkjøring av farlig avfall.
  • Tømming av kummer, tett og oljeutskillere og oppspyling av tette avløp.