Bil og motormagasinet i Telemark

Med kvinner med på laget, blir det få riper i lakken

I over 70 år har bileiere kommet til verkstedet i Skien, vel vitende om at bilen er i trygge hender hos dyktige fagfolk. Verdiene og arbeidsmoralen som ble innført ved oppstart, vedlikeholdes fortsatt i det moderne spesialverkstedet. Det sørger daglig leder Janne Kittilsen for!

Adresse
Hother Bøttgers gate 16, 3725 Skien

Åpningstider
Mandag – fredag: 07:30 – 16:00


http://borgarkittilsen.no/
Tlf: 35 90 57 57
post@borgarkittilsen.no

Borgar Kittilsen Verksted AS har eksistert i mer enn 70 år. Det er ett av Skiens eldste og veletablerte firmaer.

Bedriften så dagens lys i 1947, da under navnet Bodahls Verksted. Grunnlegger var Lars Bodahl, som startet en tomanns-bedrift. I juli 1976 overtok Borgar Kittilsen lakkavdelingen, før han inngikk en ny avtale med Lars i 1982, og ble driver av hele verkstedet.

For 12 år siden kom datteren Janne med på laget. De siste tre årene har hun hatt rollen som daglig leder.

– Jeg er utdannet systemutvikler innenfor informatikk og matematikk. For 12 år siden sa jeg opp jobben for å hjelpe faren min. Jeg tenkte at om jeg skulle inn i bransjen tar det jo noen år og lære seg faget. Det er ikke bare å hoppe inn i denne bransjen, smiler Janne.

Hun er ansvarlig for den daglig driften i ett av Telemarks største verksteder, som har spesialisert seg på karosseri og billakkering. De har også en egen avdeling for handicap- og yrkesbiler. En annen avdeling tar seg av hjulstillingskontroll, service og periodisk kontroll av kjøretøy.

Carina Portillo Larsen (t.v.) og daglig leder Janne Kittilsen trives godt i bilbransjen. De klarer seg utmerket godt i det mannsdominerte yrket, og er ikke i tvil om at kvinner kan lære seg yrket.

Godt miljø sørger for en stabil arbeidsgjeng

Totalt er det 21 ansatte, med variert fagkompetanse slik at de kan utføre arbeid på alle bilmerker og biltyper.

Janne forteller at de har et meget godt arbeidsmiljø, med en fin tone mellom de ansatte. Halvparten av medarbeiderne startet som lærling og har vært ansatt siden.

I april tok de også farvel med Anne Britt, som kan vise frem 52 år i bedriftens tjeneste. Den flinke kontordamen hadde sin første arbeidsdag hos Borgar Kittilsen da hun var 16 år gammel, men legger nå vekk arbeidsoppgavene til fordel for pensjonisttilværelsen.

– Hos oss er det store sko å fylle. Alle må gå gradene. Det er jo også et mannsdominert yrke, men vi har flere kvinner med på laget. Stillingen til Anne Britt fylles av en ny kvinne, Carina. I tillegg har vi en kvinnelig lakkerer. Det er godt å ha flere damer i bransjen, og kvinner kan også lære seg bil, forteller Janne.

Hun var spent på hvordan mottagelsen ville bli. Det er ikke mange kvinnelige ledere i bilbransjen. Hun har praktisk talt vokst opp på verkstedet, og for henne ble det en naturlig overgang.

– Det har gått fint for min del. Kvinner bruker andre metoder for å få det gode arbeidsmiljøet og til å motivere. Jeg stoler på hver ansatt og at de gjør det de skal. Alle er selvstendige her og tar ansvar for hver og sin oppgave, sier daglig leder.

Snorre Skyer Hansen har hektiske arbeidsdager i verkstedet. Oppdragene består av alt fra enkle delebytter til avanserte bilskadereparasjoner. Ingen dag er lik for de dyktige fagfolkene.

Det er på gulvet du lærer å bli en god leder

Janne synes det er interessant å jobbe med så mange gode fagarbeidere. Hun har tilbragt mye tid rundt om i de ulike avdelingene for å lære mer om faget. Lærer du å polere en skjøt, får du bedre forståelse for faget.

– Når en får en innføring i hvordan man skal utføre faglige oppgaver, er det lettere å finne løsninger og komme med innspill. Jeg stiller også spørsmål fremfor å gå rundt å si hvordan ting skal gjøres, forklarer hun.

Siden oppstart har bedriften hatt et stort kundefokus. Det skal være enkelt å ta med seg bilen til verkstedet. Her får du raskt svar på telefonen, hjelp til å fylle ut skademeldingsskjema og leiebil står klar om du trenger det.

– Ting ordner seg lett hos oss, og det setter kundene pris på. At vi hele tiden setter kunden først er nok hovedårsaken til at vi klarer oss bra. Samt de dyktige ansatte. Vi skal alltid hjelpe kundene på best mulig måte, avslutter Janne engasjert.

Bilen din er i trygge hender hos fagfolkene hos Borgar Kittilsen Verksted. 

Borgar Kittilsen Verksted AS

  • Et veletablert spesialverksted med over 70 års erfaring.
  • Bedriften ble etablert i 1947.
  • I 1982 tok Borgar Kittilsen over driften. I dag har datteren Janne rollen som daglig leder.
  • Vi er ett av landets mest moderne og best utstyrte spesialverksteder.
  • Vi har fire avdelinger: Oppretting, lakkering, bilmekanisk og bilelektro.
  • Vi utfører arbeid på alle bilmerker og biltyper.
  • Vi har i dag 21 ansatte.
  • Vi tilbyr hurtig levering, forhåndspriser, skademelding, garanti på arbeid, forsikringsoppgjør og leiebiler.
  • Vi har den beste faglige kompetansen til å ta seg av din bil.
  • Vi er godkjent Miljøfyrtårn verksted.