Gå til sidens hovedinnhold

«Driveren var full og gjestene skjenket seg selv»

Artikkelen er over 6 år gammel

NOTODDEN: Skjenkestedet Femmeren er i skjenketrøbbel igjen. Gjesten som skjenket seg selv bak bardisken ante ikke hvem som jobbet der og da politiet fikk tak i en av eierne, blåste han «langt fra edru» i alkometeret.

Nå anbefales det at politikerne i formannskapet førstkommende torsdag serverer utestedet to ukers skjenkenekt for å brudd på alkoholloven. I 2013 fikk stedet tre ukers skjenkenekt og i 2014 ble eierne gitt en advarsel.

FEST KLOKKEN 03.00

Denne gangen var det ikke en ordinær skjenkekontroll som avdekket regelbruddene, men politiet. De kom kjørende oppover Storgata på Notodden klokken 03.00 om natta i november i fjor. Politiet observerte fire-fem personer utenfor inngangsdøren til Femmern. Herfra kunne de høre høy musikk inne fra stedet. Videre observerte de at det var folk inne på stedet. Politiet var ikke informert om at det skulle være noe arrangement på Femmern denne kvelden/natta.

GJEST SKJENKET SELV

Politiet skriver i sin rapport at da de kom bort til utestedet viste det seg at døren var åpen. I lokalene var det 15–20 personer i voksen alder. Det var ingen vakter å se. Bak bardisken sto en mann og skjenket i glass fra alkoholholdige drikker som åpenbart tilhørte baren. Politiet antok at dette var bartenderen. Det skulle vise seg at denne personen var en av gjestene. Mannen ble spurt om hvem som jobbet på stedet, noe han ikke kunne svare på.

Politiet observerte flere personer både foran baren og ellers i lokalet som hadde alkoholholdige drikker i glass som tilhørte baren på stedet.

Politiet spurte flere gjester hvilket arrangement dette var, og om hvem som jobbet ved stedet. Gjestene svarte forskjellig på dette, noen hevdet at det var et privat arrangement, andre at de bare var kommet innom etter å ha vært på revy. Ingen av gjestene kunne svare på hvor lenge stedet hadde holdt åpent, og heller ikke hvor lenge det skulle være åpent.

Politiet fikk kontakt med en av eierne etter noen minutter. Han sa at det var han som hadde åpnet lokalet etter revyen, og at det var han som var ansvarlig på stedet. Politiet skriver videre at det var denne personen som påviste musikkilden, slik at den kunne slås av.

IKKE EDRU

– Etter å ha sjekket stedet fant ikke politiet noen ansvarlige edrue personer på stedet. Eieren sa seg villig til å blåse i alkometer, noe som påviste at han var «langt fra edru». Han kunne heller ikke vise til andre ansvarlige edrue personer på skjenkestedet, heter det i rapporten fra politiet.

Politiet fikk ikke klarlagt hvor lenge stedet hadde vært åpent, hvem som skjenket alkohol fra baren, hvordan betaling skjedde eller hvem som var ansvarlig på stedet. De anslagsvis 20 gjestene som oppholdt seg på Femmern, forlot stedet da politiet ba om det. I sitt tilsvar sier eierne av Femmeren at det var et lukket selskap.

– Det var en ansatt på jobb frem til klokken 02.30. En av eierne som hadde deltatt i selskapet tok over ansvaret for å tømme og låse lokalet. Det var på dette tidspunkt noen gjester igjen i lokalet. Det kom også noen tilbake fra drosjekø for å vente der til køen ble mindre. Vi beklager at vi ga tillatelse til dette og at vi ikke hadde inndratt glassene innen kl. 02.30 til dem som hadde alkoholholdig drikke i disse. Det ble ikke servert alkohol etter kl. 02.00, men noen fikk kaffe og brus, heter det.

Rådmannen anbefaler formannskapet å inndra Femmerens skjenkebevilling i to uker.