- Forsvaret eller USA står bak

«Miljøkriger» Kurt Oddekalv. FOTO: VIDAR LANGELAND

«Miljøkriger» Kurt Oddekalv. FOTO: VIDAR LANGELAND

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN/BERGEN: Miljøkriger Kurt Oddekalv mener at det norske forsvaret og andre nasjoner sprayer oss med giftige kjemikalier.

DEL

Det var TA som først omtalte at Oddekalv har startet en gruppe i Skien rundt konspirasjonsfenomenet Chemtrails, eller Geoengineering som Oddekalv selv velger å kalle det. Hvem som er medlemmer i denne gruppen er ikke kjent.

Til TA sa Oddekalv at han mener befolkningen aldri har fått sannheten eller svar på de spørsmålene som har blitt stilt omkring påstandene om kjemikaliespraying fra fly over Telemark.

Selv avviser han at han er en konspirasjonsteoretiker.

- FORSVARET ELLER USA

I et intervju med Bergens Tidende torsdag, letter Kurt Oddekalv ytterligere på sløret omkring hvem han tror står bak forgiftningen.

- Jeg tror det må være Forsvaret. Det er ingen andre som kan holde noe så lenge hemmelig. Sannsynligvis er også USA inne i bildet. Norge har alltid vært lojal mot stormakter, sier han til BT.

Videre utdyper han at bak noen fly følger det en litt annen stripe enn den vanlige kondensstripen.

- Den utvider seg, og så etter hvert dekker den hele himmelrommet. Fargen er gulhvit, sier Oddekalv til avisen.

HØSTER KRITIKK

Oddekalv har høstet kraftig kritikk etter at hans uttalelser ble kjent torsdag.

På Twitter har blant annet kommunikasjonsrådgiver Eivind Trædal i Naturvernforbundet gått ut og tatt avstand fra Oddekalv og hans organisasjon Miljøvernforbundet.

«Minner om at Kurt Oddekalv ikke skal tas seriøst, og at "Norges Miljøvernforbund" og @Naturvern ikke er det samme», skriver Trædal til en vedlagt skjermdump av Oddekalvs Facebook-innlegg.

Artikkeltags