Gå til sidens hovedinnhold

Dobbelthall på vei: - Tilfreds er jeg først når bygget står ferdig

Artikkelen er over 6 år gammel

PORSGRUNN: Det går mot dobbelthall i Porsgrunn. Arbeiderpartiet har funnet penger etter en tallgjennomgang. – Det betyr mye for Urædd og Porsgrunn, kommenterer Kristian Raflund i Urædd.

Men han understreker: - Tilfreds er jeg først når bygget står ferdig.

Raflund er blant de i idrettsforeningen som har jobbet med hallutfordringen siden 2012, og han og et hundretalls andre demonstrerte i forkant av bystyremøte torsdag i forrige uke. Budskapet var klart som krystall: «Vi trenger dobbelthall nå!»

STEDET ER KJØLNES

Under møtet ble saken utsatt. Vedtaket var enstemmig.

I dag kom responsen fra Arbeiderpartiet med ordføreren i spissen. Informasjonen ble gitt i forbindelse med en pressekonferanse i rådhuset.

- Vi må erkjenne at tallene fra rådmann i denne saken ikke har vært gode nok, og en nøyere gjennomgang har vist at vi kan klare en dobbelthall uten å ta opp belastende lån eller tynge budsjettene unødvendig, uttalte ordføreren.

Cirka 30 millioner kroner ekstra er det Arbeiderpartiet har klart å finne fram til. Og det er det såkalte alternativ 2 som nå ser ut til å komme for fullt.

KOMMUNEN SKAL HA REGIEN

I sakspapirene fra bystyret heter det om alternativ 2: Ny svømmehall plassert hvor nåværende Uræddhall ligger og det bygges ny dobbelthall. Byggekostnad 228,5 millioner kroner.

Saken skal først opp i representantskapet til Porsgrunn Arbeiderparti, før saken tas opp i bystyret til uka.