Rykket ut etter melding om nødrakett

FRA SKØYTA: Det er mørkt på sjøen. Etter to timers søk har ikke redningsskøyta UNI Kragerø funnet noenting, og HRS har avsluttet søket og ber skøyta returnere til basen i Kragerø.

FRA SKØYTA: Det er mørkt på sjøen. Etter to timers søk har ikke redningsskøyta UNI Kragerø funnet noenting, og HRS har avsluttet søket og ber skøyta returnere til basen i Kragerø. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

KRAGERØ: To redningsskøyter rykket ut på søk etter melding om oppsendt nødrakett i Kragerøskjærgården fredag kveld.

DEL

Det melder Hovedredningssentralen i Sør-Norge via twitter like etter klokken 21 fredag kveld.

- Ja det stemmer at det er kommet melding om mulig nødrakett i området Jomfruland, sier operasjonsleder Aadne Røilid ved Sør Øst politidistrikt.

To personer meldte fra

Han forteller at det er kommet to henvendelser på den samme obsevasjonen.

- En beboer i Valleveien ringte inn her og fortalte han hadde sett et nødbluss i skjærgården. Hovedredningssentralen har også fått en melding fra en kar i Stavern som hadde sett noe i retning Jomfruland, sier operasjonslederen til TA.

Redningsskøytene UNI Kragerø og Stormbull fra Stavern, samt losbåten har vært ute for å kontrollere forholdene, uten funn.

- Søkt i et stort område

Bjarte Skau på UNI Kragerø  opplyser til TA ved 22.30-tiden at de har søkt i et stort område i den ytre kragerøskjærgården uten å finne noe.

- Vi vet jo aldri hva vi ser etter, men vi har søkt i et par timer nå. Vi er nå på vei nordover mot Stråholmen før vi går sørover og returnerer til Kragerø. Vi og Stormbull fra Stavern, samt losbåten har vært ute, men det er blitt et resultatløst søk. HRS har bedt oss om  å avslutte og sender nå oss og Stormbull tilbake til basen, forteller Skau.

- Vi sjekker alltid

Han tilføyer at dette har vært et alvorlig oppdrag, og HRS bruker vanligvis å avblåse tidligere om de vurderer det dit hen at det ikke er snakk om en alvorlig hendelse.

- Vi har søkt i et stort område i et par timer, og tar det veldig alvorlig i og med observasjonen kom fra to ulike hold. Men det bør ikke nødvendigvis ha vært en nødrakett heller, det kan ha vært noe annet. Men vi sjekker alltid, avslutter Skau.

Tips Oss
Telefon: 35 58 55 00 E-post: desken@ta.no eller nettvakt@ta.no SMS/MMS Kodeord TATIPS til 2005

Artikkeltags