Om man inkluderer tempoetapper, fellesstarter og de sammenlagte resultatene ni seiere på fjorten løp denne sesongen. Det svakeste han har levert er en 8. plass, og mot slutten av sesongen var han helt ustoppelig. Resultatene i seg selv er ganske så spektakulære i en sport som sykkel, men om man tar med at dette er den første hele sesongen til 14-åringen fra Gjerpen så kan dette fort være det neste store sykkeltalentet fra Telemark.

- Det har vært en innholdsrik sesong ja, det har det. Jeg begynte jo i klubben (Grenland sykkelklubb) i fjor, så dette er min første sesong. Det har jo selvfølgelig gått over all forventning. Det er ganske vilt, sier han til TA.

Interessen og inspirasjonen kommer fra venner.

- Jeg har hatt flere venner på campinga som har drevet med sykling, så jeg har sett litt på dem. Jeg synes det så ganske så kult ut. Så begynte pappa å sykle, så da slang jeg meg på med han. Etter det har jeg blitt helt hekta, sier Ulrik

Trangt om plassen

For å komme seg gjennom nåløyet i sykkelsporten kreves det ekstremt mye, og det er få som får det til. Ulrik har fortsatt ikke tenkt på hvor langt han kan nå.

Jeg har ikke tenkt så mye på det enda, jeg vil egentlig bare se hvor god jeg kan bli. Jeg drømmer ikke om Tour de France eller noe sånt enda, men det er jo klart at det sikkert hadde vært gøy, smiler han.

Ulrik forteller at det er mange han lar seg inspirere av, og at han ser aller mest opp til en lokal helt.

- Jonas Abrahamsen er nok han jeg ser mest opp til, og det er fordi han også startet i Grenland sykkelklubb, slik som meg. Drømmelaget mitt må nok være Uno X sitt profflag ja, sier han.

Suksessen til Ulrik har blitt bemerket i miljøet.

- Det er mange som har blitt overrasket over at jeg bare kan komme inn å gjøre det så bra. Det er gøy det, men folk blir jo litt irritert også. De har gjerne vært i gamet i mange år, så kommer det inn en som er splitter ny som vinner, forklarer 14-åringen.

- Neste år går jeg opp i 15-16, og da er jeg yngst. 16-åringene skal jo vise seg frem for å komme inn på juniorlag, så da blir det nok en liten mellomsesong, tror jeg. Da får man nesten bare prøve å henge med, fortsetter han.

Temporytter

Ulrik ser på seg selv som en sterk allrounder, men det er en ting han foreløpig er best på.

- På tempo er jeg sterk, og der trives jeg godt. Likevel så må jeg også si at klatringen også er bra, så jeg er nok brukbar i det meste.

Selv om det var pappaen til Ulrik som var med på å inspirere han til å starte, så må 14-åringen trene uten sin far nå om dagen.

- Vi har tre treninger med klubben i uka, og resten er egentrening. Det blir nok et sted mellom 5-7 ganger i uka.

- Så faren din er med på egentreningen da?

- Nei, egentlig ikke så ofte. Han blir med på de rolige turene han, ler sykkeltalentet.

Nå starter vintersesongen uten ritt, men det er fortsatt mye å konkurrere om.

- Vi konkurrere på vinteren også, men på en annen måte. Det er litt som å løpe på mølla, bare vi sykler da selvfølgelig. Så logger man resultatene inn mot en server, så får man konkurrert litt til tross for at det er snø. Det er godt med noe annet enn bare knallhard egentrening gjennom vinteren, avslutter han.