Det var tilfeldigheter som gjorde at lotteripengene til de eldre ved Vestsiden helse- og aktivitetssenter lå i safen, da innbruddet skjedde.

– Det er vanligvis ikke så mye penger der, sier Anett Herbjørnsen, virksomhetsleder for Vestsiden helse- og aktivitetssenter, etter at innbruddstyver tok seg inn i «Velferden», for noen dager siden.

Ifølge de ansatte skal tyvene ha romstert rundt i lokalene og alt av nøkler lå utover gulvet, i søket etter nøklene til en safe som sto på et av kontorene. 

Nå vil ledelsen se på interne rutiner for å unngå at lignende hendelser skjer igjen.

– Vi har alltid en gjennomgang etter sånne hendelser og vi ser på om det er noe vi kan gjøre med tanke på brukerpengene.

Innbrudd – rotet rundt og fant nøklene til safen: – Jeg har hatt helt vondt i magen i dag

Lotteripenger

Det var pengene til de eldre ved senteret, som ble stjålet. De selger lodd og det de tjener på loddsalget går til underholdning og utflukter for de eldre ved Vestsiden helse- og aktivitetssenter. Trolig skal det ha vært snakk om mellom 30- og 40 000 kroner, som de eldre hadde tjent inn.

Herbjørnsen presiserer at senteret ikke oppbevarer deres penger ved kontoret. Hun tilføyer at det viktigste nå, er at ansatte og brukere føler seg trygge.

– Vi ønsker å skape trygghet for de ansatte, og de som går der, sier Herbjørnsen og avslutter:

– Pengene kan erstattes på en eller annen måte, men jeg vet ikke helt hvordan, ennå. Det viktigste for oss, er at ingen ble skadet.