I år er det ekstra blir det ekstra mange endringer for dem som er vant til å gå alle toppene. Det er hele fem nye topper, mens sju går ut.

Fjorårets mest populære topp Kattøya er med også i år. Blant toppene som går ut er blant annet Jypleviktangen i Bamble og Valleråsen i Porsgrunn.

Her er årets topper – 2022

1. Blåfjell (Skien/Siljan)
2. Fantekjerringkollen (Skien)
3. Fjerdingen (Porsgrunn) ny av året
4. Hørsfjell (Bamble)
5. Kattøya (Porsgrunn)
6. Kjerkeåsen (Porsgrunn/Skien)
7. Matholmen, Sildevika (Porsgrunn) nyhet
8. Melakollen (Siljan)
9. Nare (Skien)
10. Piggen (Skien)
11. Sandseterfjellet (Skien)
12. Seiersteinkollen (Skien) nyhet
13. Trollets hjerte (Skien) nyhet
14. Valås (Porsgrunn)
15. Vardås (Bamble) ny av året
16. Vestre Vealøs (Skien)
17. Øvrumskollen (Skien/Porsgrunn)
18. Årdalsåsen (Porsgrunn)

Disse går ut

1. Valleråsen (Porsgrunn)
2. Jypleviktangen (Bamble)
3. Gapahuk Hvitsteintjenn (Skien)
4. Geitebuvarden (Skien)
5. Tvittingen rasteplass (Skien)
6. Kaperkollen (Skien)
7. Ramsås (Siljan)

Båt

Nå kan du ta toppturen med båt. Sildevika med Matholmen er en av de nye plassene som kan registreres i år. Det forteller Ti-Topper’n Grenland i en pressemelding.

Stedet ligger i forbindelse med kyststien i Porsgrunn i Ormerfjorden nær Bjønnes. Området byr på mange muligheter, som fisking, bading, topptur, soling og telting. Her ligger også DNT Telemarks kystledhytte idyllisk til ved sjøkanten, og kan leies på bestilling. Det er flere muligheter å legge til med båt for de som måtte ønske å komme vannveien, eller man kan komme inn via kyststien som passerer rett ved hytta. Turen er nokså lett og familievennlig, og det er mulighet for rundløype.

Skien fritidspark

Fritidsparken som nyhet. Denne posten er myntet på de minste deltakerne. Dette er en familievennlig tur hvor de små kan utfordres med å gå hele veien til mål. Dette er også en tur man kan gå med barnevogn. Turen gir mulighet for flere kombinasjoner i parken med lek og ulike aktivitetstilbud. Vil man videre er det turforbindelse til Solumsmarka, eller man kan bare kose seg på en av de mange rasteplassene rundt fritidsparken.

Flere nyheter

En annen nyhet er Seiersteinkollen i Skien vestmark. Det har vært flere forslag om å ha med denne som egen ti-topp-post, og det ikke uten grunn. Dette er en veldig trivelig skogstur, med god, jevn stigning opp langs en fin, lun sti. Lia innunder toppunktet er sørvendt med fine plasser i sola.

Nye turpostkasser

Etter endringer i koronatiden er titoppern nå tilbake på tradisjonell måte med fysiske reg.bøker. I år tas det også i bruk flunkende nye titopp-kasser for et mer helhetlig inntrykk. Her signerer man og setter sitt bevis på at man har vært på toppen, i tillegg til ordinær, digital registrering via nettsiden. Sist bøkene var med ble det signert over 60.000 ganger i disse.

30.000 har deltatt

Gjennom titoppern gis utfordringen om å klare å gå et gitt antall topper i løpet av perioden 1. mai til 1. nov. Helt fra trimmen ble etablert i 2004 har nær 15000 ulike personer i Grenland klart utfordringen og gjennomført toppkravet. I tillegg deltar flere tusen hvert år med innregistrering av turer, uten nødvendigvis å nå helt opp til listeplassering.

Av 6890 deltakere totalt i fjor, kom 2578 personer i mål med minimum 10 topper for voksne, 5 for barn. Totalt har 30 000 deltatt på titoppern med innregistrering av topper.

Tjuvstarter dagen før

Ti-topper’n melder om at det er mulig å tjuvstarte lørdag. Innen fredag kveld vil alle bøker og turpostkasser være på plass på toppene, klar til signering. Unntaket er Nare. Toppregistreringen her vil som vanlig utsettes til 1. juni.