Gå til sidens hovedinnhold

Petter Stordalen gir bort to hytter

Artikkelen er over 6 år gammel

TINN: Hotellkongen Petter Stordalen synes kanskje at tv-serien Kampen om tungtvannet er god egenreklame? Nå gir han Tinn kommune disposisjonsrett til to fjellhytter.

Onsdag ble det kjent at årets julegave fra Petter Stordalen til Tinn kommune er full bruksrett til to hytter inne på en 13 000 mål stor eiendom ved Sandvann i området Brattefjell-Vindeggen.

- Dette er vi veldig takknemlig for, sier ordfører Steinar Bergsland til TA.

KJØPTE I 2005

Det er nå nær innpå 10 år siden Petter Stordalen kjøpte den store fjelleiendommen, en eiendom som ligger midt inne i et naturvernområde i grensetraktene mellom Seljord og Tinn.

- Vi har vært i kontakt med Stordalen i lengre tid etter at hovedhytta brant ned i 2012. Så vidt jeg vet var det Jens-Anton Poulsson som i 2008 tok et initiativ overfor eiendomsfolka til Stordalen om at det var et sterkt ønske om at slakterhytta måtte bevares som krigsminne.

Det vi nå vet er at Stordalen har jobbet for å få dette til. Selv etter at to av hyttene på tunet ved Sandvann ble totalskadet i en tragisk brann i 2012, forklarer Bergsland, og legger til:

 - Rent praktisk vil det være at Hardangervidda nasjonalparksenter får disposisjonsretten på vegne av Tinn kommune.

UAVKLART

Det er også tydelig at det er flere uavklarte spørsmål i saken. Spesielt gjelder dette hvilken rolle Norges hjemmefrontmuseum skal ha i den videre utviklingen omkring de to hyttene som Tinn kommune får til disposisjon.

- Dette er ting som vi har diskutert. Det eneste vi har sagt, er at vi stiller mer enn gjerne til rådighet med dokumentasjon rundt krigshistorien knyttet til Slakterhytta. Men å lage egen utstilling der inne, ligger ikke i våre planer, sier sjef for Norges hjemmefrontmuseum, Arnfinn Moland.

Han var onsdag debattdeltager på et arrangement på Vemork, arrangert av NRK og Norsk industriarbeidermuseum.

GODKJENT

Det var altså onsdag at det ble kjent at Klima- og miljødepartementet har godkjent planene for gjenreising av hytter på Stordalens fjelleiendom.

- Det vi får disposisjonsrett over, dreier det seg om gjenoppbygging av Slakterhytta og en ny hytte på cirka 50 kvadratmeter som vi kaller formidlingshytte. Stordalen har forsikret at han dekker alle kostnader. Det gledelige med det hele er at vi nå kan ta med grupper, skoleklasser og unge ut på tur for å lære dem både om krigen og om natur, sier styreleder for Hardangervidda nasjonalparksenter, Per Lykke.

- Jeg er overbevist om at hytteervervelsen kommer til å få stor verdi for nye generasjoner. Det å få muligheten til å bruke fjellet som klasserom, er bare helt topp, sier ordfører Bergsland.

Kommentarer til denne saken