Olav Siljudalen fikk fredag telefon fra en kompis om at det lå en ihjelkjørt sau ved fv 651 i nærheten av Longefonntjønn. Han reiste opp, og oppdaget at det var hans sau, og at den hadde vært død en god stund.

Siljudalen er fortvilet over at folk ikke kan si fra på en skikkelig måte når de kjører i hjel dyrene hans.

- FÅR IKKE BRUKT DYRET

- Det er sørgelig at folk ikke gidder å si fra. De er vel redde for konsekvensen, men jeg ville satt stor pris på om folk sier fra. Nå er det for seint til at jeg får brukt dyret til noe. Det gjør også at sauen lider unødig, sier Siljudalen, som har drevet med sau i området i ovr 30 år.

Det er ikke mer enn to dager siden han kjørte de 42 sauene og 65 lam opp på fjellet.

- Sauen har minst ett lam, og det blir et tap for dem. De er veldig avhenguig av melka til moren, sier sauebonden.

- KJØRER FOR FORT

Han synes folk kjører altfor fort på strekningen, og ber dem om å ta mer hensyn når de kjører i fjellet der det går saue.

- Det er ikke så greit å drive med dyr når folk kjører så fort. Før i tida var det færre som ble ihjelkjørt, men nå er det så mange turister som skal til Gaustatoppen. Det er bra at folk bruker fjellet, bare de tar hensyn til folk som driver med dyr, påpeker Siljudalen.

På de rette veiene over fjellet tar ikke folk hensyn, mener han.

- DU MERKER DET

Det er operasjonsleder Terje Pedersen i Telemark politidistrikt enig i.

- Vi ser helst at vi bli varslet, slik at vi kan få tak i eieren og at dyrene kan bli tatt hånd om eller avlivet slik at de ikke lider, sier Pedersen til TA.no.

Han oppfordrer folk til alltid å si fra når de kjører på sauer eller vilt.

- Du merker det uansett hva du kjører på, så da vør folk si fra, sier operasjonslederen.