Bruker bypakkemidler til stifangst

EN STI TIL ALT: På flyfoto markerer elevene hvilke snarveier de bruker, ikke bare til skolen men også til boligfelt og fritidsaktiviteter.

EN STI TIL ALT: På flyfoto markerer elevene hvilke snarveier de bruker, ikke bare til skolen men også til boligfelt og fritidsaktiviteter.

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Fem skoler får være med på å gi snarveiene høyere status, prislappen er på 50 000 kroner.

DEL

– Snarveikartleggingen finansieres av belønningsmidler, forteller prosjektleder Kjersti Berg i Telemark fylkeskommune.

Snarveipotten brukes ulikt i Porsgrunn og Skien: Mens Porsgrunn fokuserer på skolevei, ser Skien på snarveier i sentrumsområdene. Bamble kommune er ikke med i ordningen, da de ikke er en del av Bypakke Grenland.

- Vi skulle gjerne gjort mer, men siden summen ikke er så stor valgte vi å gjøre det vi kan få mest utbytte av. Valget falt på skolene, fordi nettverket allerede er etablert gjennom E18-kartleggingen. Vi vil også prioritere området med barn og unge, fordi det er er vanskelig å få dem involvert i planarbeid ellers, sier arealplanlegger Heidi Lange i Porsgrunn kommune. Stiene som de unge markerer på kartet vil havne inn i kommunens arealdel, og alle plansaker vil måtte sjekkes opp mot dette kartet i all fremtid, forteller Lange.

Arealplanleggeren håper de unge opplever kartleggingen som meningsfylt.

- Det er er arbeid som kan suppleres kontinuerlig. Vi har fem skoler med nå, men vi undersøker hva det vil koste oss å få kartlagt mer, forteller Lange.

Artikkeltags