Politimesteren i Sør-Øst har tatt ut tiltalebeslutninga mot 22-åringen, som er tiltalt for å ha fått et barn mellom 14 og 16 år til å utføre seksuelle handlinger med seg selv, og for besittelse av overgrepsmateriale. I tillegg er 22-åringen tiltalt for krenkende eller uanstendig atferd, ved at han skal ha sendt bilder av sitt eget kjønnsorgan til den fornærmede jenta.

Ifølge tiltalebeslutninga skal dette ha skjedd over en periode på cirka én måned, fra 3. mars til 2. april i 2022.

– Chattet med flere barn

22-åringen skal ha fått den 14 år gamle fornærmede jenta til å sende ham bilder og videoer via Snapchat.

– Han fikk N.N. (jentas navn) til å gjøre dette ved å true henne med å publisere nakenbilder av henne på internett om hun ikke gjorde som han sa, heter det i tiltalebeslutninga.

Påtalemyndigheten mener også at 22-åringen har chattet «seksualisert» med minst fem barn.

–Til samme tid, eller forut for dette, via Snapchat, hadde han seksualiserte «chatter» med minst fem barn, samt lastet ned fra internett bilder som viser barn i seksuelle situasjoner, og han oppbevarte totalt 11 slike bilder på sin mobiltelefon den 1. september 2022, heter det i tiltalebeslutninga.

20. juni må 22-åringen møte i Telemark tingrett på Notodden, hvor det er satt av to dager til rettssaken. Politiadvokat Camilla Granstrøm er aktor i saken, mens 22-åringen forsvares av Jonny Sveen. Kristine Baadstø er den fornærmede jentas bistandsadvokat, mens Kamilla Gade er rettens administrator.