Statsadvokatene i Vestfold, Telemark og Buskerud har tatt ut tiltalebeslutninga mot 39-åringen. Ifølge tiltalebeslutninga skal 39-åringen ha slått en annen mann flere ganger i kroppen og i hodet, og han skal ha sagt: «neste gang blir det ansiktet jeg ødelegger» eller liknende, før han trua den fornærmede til å overføre penger til ham via vipps. Dette ranet skal ha skjedd om ettermiddagen 17. februar i fjor på en adresse i Midt-Telemark.

I tillegg er 39-åringen også tiltalt for et ran med pistol. Ifølge tiltalebeslutninga skal dette ranet ha skjedd natt til søndag 11. oktober i fjor, i en bolig på Notodden. 39-åringen skal ha trua med å skyte en mann, og han skal ha vist fram en pistol og sagt at den var skarpladd. Han skal også ha slått den fornærmede mannen i ansiktet flere ganger med flat hånd, før han trua til seg et nettbrett, en telefon, penger, øl, en sekk og verktøy.

– Sparket i stykker lampa i politibilen

Etter hendelsen ble politiet tilkalt og 39-åringen ble pågrepet samme natt. Ifølge tiltalebeslutninga sparket 39-åringen i stykker taklampa i politiets cellebil da han ble kjørt til arresten.

Statsadvokat Alf Martin Evensen har signert tiltalebeslutninga, som er datert 30. september i år. Her tas det forbehold om at det vil bli lagt ned påstand om erstatning til de fornærmede.

Rettssaken mot 39-åringen holdes 9. og 10. februar til neste år i Telemark tingretts lokaler på Notodden. Politiadvokat Jon Borgen er aktor, mens 39-åringen forsvares av advokat Jan Christian Kvanvik. Sorenskriver Håvard Skjeldås er rettens administrator.