Gå til sidens hovedinnhold

Trøstet spillerne etter straffedrama: – Vi står sammen uanset

LUNDE: De var bare et stolpetreff unna semifinalen. Her trøster trener Arne Grave sine spillere i Nome fotball G13, etter at cudrømmen røk etter straffedrama mot Sandefjord ballklubb i kvartfinalen i OBOS-cupen.

Men tapet ble tatt med stor fatning og ro.

– Nei, det er ikke bittert. Jeg synes det er bra at vi gir dem kamp helt inn. De var hakket bedre, så det er helt greit, sier treneren.

Tre bom på straffer

For disse spillerne som fyller 13 år i løpet av året, ble det en tidlig smak på mer alvor. Etter to omganger på 35 minutter, stod det 1–1. Deretter var det to ganger fem minutter ekstraomganger med golden goal (første mål vinner), men heller ikke da var det mulig å kåre en vinner.

Dermed måtte de unge spillerne fram til straffemerket. Her var Sandefjord-spillerne mer treffsikre, med tre bom var cupdrømmen over for Nome fotball.

– Jeg synes at det er feil at vi skal avgjøre på straffer. Heldigvis er det tre som bommer, hadde det bare vært en så hadde det vært helt krise, sier treneren.

Grave påpeker at det har vært en brå overgang fra å spille kamper uten tabell, til seriespill, cup, ekstraomganger og straffesparkkonkurranse.

– Det har vært en brå overgang, vi har lært alt i år. Vi har kjent litt på det.

Treneren var klinkende klar overfor spillerne at det var frivillig å ta straffe, og understreker at det er viktig å støtte spillerne.

– Vi står sammen uansett. Det er viktig at noen tør å ta straffer, også backer vi opp dem som bommer. Det er mye læring i det.

Imponerte mot guttene

Det var mange som utmerket seg i cupbataljen, men aller mest Nora Lunde Håland. Hun var eneste jente og en av kampens beste.

– Hun er kjempebra, roser leder Inge Gregersen i Skade fotballgruppe.

– Det var en veldig bra kamp av Nora. Hun lar seg ikke pelle på nesa av guttene. De kjenner at hun tar igjen mot dem, og hun får respekt. Hun er en ressurs for dette laget, slår treneren fast.

– Det er moro å spille mot guttene, det er mer trøkk, fastslår Nora.

Markerte seg

Og det var ingen tvil om at hun evnet å ta igjen. Med knallharde taklinger og gode driblinger markerte hun seg sterkt på banen.

Hun spiller på J13-laget også, så det blir mye fotball. Hele uka faktisk.

– Jeg vil satse. Jeg har lyst til det og det blir mye fotball når jeg er med på tre lag (G13 har to lag), smiler hun.

Nektet å ta straffe

Hun synes hele laget gjorde en god kamp, men takket nei til å ta straffe.

– Nei, det synes jeg blir for skummelt, sier Nora som mener at de burde ha vunnet kampen etter flere store sjanser. Det nærmeste var et stolpeskudd i andre omgang, og i tillegg var Sandefjord-keeper Emil Johan Andresen svært god og reddet sterke forsøk.

Sandefjord hadde ballen mest, men det var Nome fotball som hadde de største sjansene.

– Vi spilte med litt høye skuldre, det var flere sjanser som vi normalt hadde pirket inn, mener trener Arne Grave.

En skade på kapteinen Fabian Grave-Bjerklund, var også ubeleilig i de dramatiske ekstraomgangene og straffesparkkonkurransen.

I tillegg fikk bautaen Gentian Krasniqi i forsvaret gult kort, helt på tampen av kampen. Han måtte sone fem minutter på sidelinja, og kom inn i første ekstraomgang. Det var Gentian som prikket inn det eneste målet for Nome fotball i ordinær spilletid med en suser av et frispark.

– Det blir spennende å følge dette laget framover, sier leder Inge Gregersen.

Fin ramme

Med rundt 100 tilskuere, innmarsj og presentasjon av spillerne, ble det laget en fin ramme rundt denne kampen i OBOS-cupen, der det er frivillig påmelding.

– Vi er veldig imponert over rammen rundt. Det var hyggelig at de gjorde stas på turneringen. Vi er veldig glade for velkomsten vi fikk her. Det er veldig fint her, sier lagleder Anders Sperre i Sandefjord som også fikk seg en tur til Lunde sluse.

Han var skuffet over innsatsen fra sine egne spillere.

– Jeg skal ikke snakke ned prestasjonen til Nome fotball, men vi pleier å være bedre enn dette. Vi var også preget av skader og forfall, men vi er glade for at vi klarte å dra dette i land, sier han til TA.

Etter kvartfinalerunden er Snøgg eneste lag igjen fra Telemark på G13-trinnet. De banket Halsen 9–1.