– Vi har besteforeldre som spanderer tur til Maldivene på hele familien, i stedet for å styre med juleforberedelser hjemme. Vi har også voksne par som reiser, og enkelte reiser sørover alene, forteller Jun Cai Bjørbekk.

Hun er daglig leder i Sydhavsreiser Let`s Travel og tilbyr turer til Dubai, Maldivene, Oman, Mauritius, Seychellene og Kenya.

– På denne tiden vil jeg absolutt anbefale Maldivene, sier hun.

Maldivene er et land med 1192 øyer som ofte ikke er høyere enn to meter på det høyeste. Det er en stat i Indiahavet, sørvest for India.

– Der kan du dykke, snorkle og spise førsteklasses mat på restaurant. Det er et paradis, sier hun entusiastisk.

Sydhavsreiser Let`s Travel selger også turer til Afrika. I Kenya kan du kombinere det beste fra verdener.

– Mange velger å kombinere safari i Kenya med en tur til Zanzibar, der de kan slappe av på stranden, sier Bjørbekk, og legger til:

– Vi plukker ut de beste alternativene til kundene våre, enten de reiser alene, med en storfamilie, som par eller med venner.

Jun er glad reisebyrået er i ferd med å komme seg over koronakneika. De fikk 200 000 kroner i koronastøtte. I 2019 omsatte de for 22 millioner kroner, mens resultatet før skatt var rundt en million kroner. I 2020 omsatte reisebyrået i Skien for 6,8 millioner kroner, mens resultatet før skatt ble 1, 9 millioner kroner. Året etter omsatte de for 9,2 millioner kroner, mens resultatet etter skatt ble 2,1 millioner kroner.

– Det er uten tvil en økning i folk som vil reise, men noen holder fortsatt litt igjen på grunn av uroen i verden. Selv om ting ikke er på nivå med der vi var før koronaen, føler vi oss superheldige. Vi er på god vei mot normalen.