Tror på seg selv

Artikkelen er over 4 år gammel

Human Etisk Forbund (HEF) får stadig større oppslutning om sine arrangementer, det være seg navnefest, borgerlig konfirmasjonon eller minnehøytidelighet for folk som går bort. Jeg var spent da jeg skulle treffe fylkeslederen for HEF i Telemark, Erik Hofsten.

DEL

Et av de tingene jo ofte undrer meg over er om humanetikerne er mest for noe, eller mest i mot andres religiøsitet. Erik gjorde et svært godt inntrykk. Hans refleksjoner rundt livet og døden, rundt tro og tvil og rundt troen på det gode i mennesket var dype, oppriktige og verdt å få med seg. Det er jo slett ikke slik at fok som ikke tror på en Gud, på Jesus, Muhammed eller andre av fortidens gudebilder, ikke tror på noe.

De kan tro på naturen, på det gode i mennesket - eller simpelthen på seg selv og det livet som leves nå. Og jeg synes det både ga mening og grunnlag for ettertanke da Erik delte med oss sine tanker da han opplevde det forferdelige å miste et barn. Da var det nettopp det at det ikke fantes en Gud som styrte dette, som ga ham en slags trøst. 

I dagens utgave av om troende Telemark får vi altså møte humanetikerne og deres syn på tro og tvil. Og på livet.

 I TAs serie om troende Telemark har vi vært både hos muslimene i Vinje, hos Smiths venner i Bamble, hos adventister, mormonere og pinsevenner i Skien. Vi har besøkt i Vår Frues kirke i Porsgrunn og katolikkene, vi har møtt Inger Lise Øystese i kirken i Langesund - og her møter vi humanetikeren Erik Hofsten i Kragerø.

Se også: – Troen blir veldig fort dratt ned i søla

Se også: Høvding for Herren

Se også: Helge har ikke tvil i sitt sinn

Se også: Ønsker at ungene skal vokse opp i muslimsk tradisjon

Se også: Gudstjenesten skal gi gjennom syn, smak og lukt

Artikkeltags