Sunn sjel i sunt legeme

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Jeg ble svært godt tatt imot da jeg besøkte Adventistene i Skien en lørdag i høst.

I menigheten, som har utrolig mange fysioterapeuter som medlemmer, er lørdagen ukens store dag og aktivitetene i Gudshuset på Falkum er mange. I tillegg til å møte menigheten en lørdag hadde jeg også en lengre samtale med lederen for adventistene i Sauherad, Bengt Fjellberg. Han representerte en ganske bokstavtro kristendom og var nok mer radikal i sin forståelse av skriften enn mange andre jeg møtte. Adventistene er kjent for å legge svært stor vekt på helsen. Antakelig derfor så mange av medlemmene har utdannet seg til fysioterapeuter. Men også kosthold er viktig. Man unngår både svinekjøtt, kaffe og alkohol. Og man er opptatt av både åndelige og praktiske verdier. Lørdagen jeg fikk besøke menigheten, var det speidervigsling der unge medlemmer av menighetene ble flørt inn i den ganske omfattende speiderbevegelsen som adventistene organiserer.

Menigheten består av mange medlemmer som har vært med lenge og det var både hyggelig og rørende hvor godt de tok imot TA da vi var på besøk. Folk var åpne, ville snakke og fortelle både om menighetens drift og om sin egen tro. Og «gamlekarene» – som holdt på med restaurering av det vakre huset like ved Hesselbergsgate på Falkum, kunne stolt fortelle og spøke med framdriften av oppussingen. I dagens utgave av TAs tv-serie om troende Telemark får vi altså møte adventistene i Skien.

Tidligere har vi vært hos ulike trosretninger som Humanetisk Forbund i Kragerø, hos muslimene i Vinje, hos Smiths venner i Bamble hos mormoner og pinsevenner i Skien. I tillegg har vi besøkt katolikker i Porsgrunn og det som tidligere ble kalt statskirken, i Langesund.

Se også: – Troen blir veldig fort dratt ned i søla

Se også: Høvding for Herren

Se også: Helge har ikke tvil i sitt sinn

Se også: Ønsker at ungene skal vokse opp i muslimsk tradisjon

Se også: Gudstjenesten skal gi gjennom syn, smak og lukt

Se også: Tror på seg selv

Artikkeltags