Gå til sidens hovedinnhold

Ønsker at ungene skal vokse opp i muslimsk tradisjon 

Artikkelen er over 4 år gammel

Hassan i Vinje - sammen med den lille muslimske menigheten i fjell-kommunen er ikke spesielt opptatt av shiamuslimsk eller sunnimuslimsk retning. Han mener at muslimer er muslimer, uansett. Og den lille forsamlingen har et bitte lite privat lokale som de bruker, men de drømmer om et lokale som flere ulike trosretninger kan bruke sammen.

For Hassan virker det som om islam, og det muslimske fellesskapet, like mye handler om å skape en ramme i den tradisjonen han kommer fra, som den direkte troen. Natur, fjellturer og det gode liv i Vinje er svært sentralt i Hassans liv. Men også å ta imot sine trosbrødre og vise dem omsorg og varme. De muslimske kvinnene var ikke til stede på fredagsbønnen da vi besøkte forsamlingen, men de har også mange treff. 

TA har laget en tv-serie om troende Telemark.

Se også: – Troen blir veldig fort dratt ned i søla

Se også: Høvding for Herren

Se også: Helge har ikke tvil i sitt sinn 

Her får vi møte både ikke-troende og folk som har valgt en spesiell ramme rundt troslivet sitt som er ganske uvanlig i Norge.Vi har vært hos Humanetisk Forbund i Kragerø, i statskirkelig ramme i Langesund, hos katolikkene i Porsgrunn, hos Smiths venner i Bamble og hos adventister, mormonere og hos pinsevenner i Skien.