Gudstjenesten skal gi gjennom syn, smak og lukt 

Artikkelen er over 3 år gammel

Den katolske kirke i Porsgrunn er den menigheten i Telemark som har opplevd mest vekst de senere årene

DEL

Tilstrømmingen av folk fra Polen og andre land med sterk katolsk tradisjon har gjort den vakre lille kirkene i Porsgrunn svært full og menigheten arrangerer nå svært mange gudstjenester på ulike språk. Vi fikk være med på en av søndagsgudstjenestene der innslaget av folk som ikke var født i Porsgrunn eller Telemark ellers var stort.Ritualene er sentrale for den katolske kirken og selve gudstjenesten skal stimulere troen både gjennom det man ser, det man hører, lukter og smaker.

Dette er på mange måter den største menigheten i verden, litt etter hvordan man regner. Og gudstjenestene og velsignelsene som sendes direkte over hele verden, spesielt i jule- og nyttårshelgen har voldsom oppslutning. Da kommer også gjerne Paven med tydelige politiske statment, spesilet knyttet til fred og harmoni mellom mennesker. Men også i Porsgrunn denne søndagen i høst var presten svært klar i sin tale om å hjelpe fattige mennesker.

I dagens utgave av TAs tv-serie om troende Telemark får vi måte både ikke-troende og folk som har valgt en ramme rundt troslivet sitt som er ganske uvanlig i Norge. Vi har vært hos Humanetisk Forbund i Kragerø, hos muslimene i Vinje, hos Smiths venner i Bamble og hos adventister, mormonere og pinsevenner i Skien. Og vi har altså vært på besøk i Vår Frues kirke i Posgrunn og opplevd den vakre katolske søndagsmesssen.

Se også: – Troen blir veldig fort dratt ned i søla

Se også: Høvding for Herren

Se også: Helge har ikke tvil i sitt sinn

Se også: Ønsker at ungene skal vokse opp i muslimsk tradisjon

Artikkeltags