Helge har ikke tvil i sitt sinn 

Artikkelen er over 3 år gammel

Helge Terje Gilbrand er sjef for pinsevennene i Skien. Menigheten som holder til i Odds gamle turnhall, Tabernakelet nå.

DEL

Dette er en av de større fri-menighetene i Skien og i Norge. Helge Terje deler tro og tvil med oss på en åpenhjerte måte. Og er reflekterende, åpen, men også konservativ i sin bibeltolkning. Det var interessant å drøfte noen teologiske spørsmål med Helge. Misjonsvikrsomhet er spesielt sentralt for pinsevennene. De ønsker å vinne nye mennesker for troen og menigheten.Men han er lei av spørsmål som kan ha til hensikt å sette ham og menigheten i "bås". Og det er han ganske tydelig på når jeg kommer inn på hvordan kristenlivet blant annet har forholdt seg til homofile - og også gjør det nå. 

Velkommen til TAs tv-serie om troende Telemark.

Se også: – Troen blir veldig fort dratt ned i søla

Se også: Høvding for Herren

Her får vi måte både ikke-troende og folk som har valgt en ramme rundt troslivet sitt som er ganske uvanlig i Norge.Vi har vært hos Humanetisk Forbund i Kragerø, hos muslimene i Vinje, hos katolikkene i Porsgrunn, hos Smiths venner i Bamble og hos adventister, mormonere og altså i Tabernaklet hos pinsevenner i Skien.

Artikkeltags