Tar med personlig trener på ferietur

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

De bytter ut solsenga med situps, og paraplydrink med personlig trener. – Markedet for treningsferier har eksplodert, sier instruktør Sølve Sundrehagen.

DEL

Charterturister er som folk flest, veldig forskjellige. Mens enkelte gnir søvnen ut av øynene og tusler bort til bassengkanten i titiden, har andre vært våkne i timevis. Noen har allerede gjort yoga før frokost, og er i gang med sin andre treningstime for dagen. I en tid med mye fokus på helse, kosthold og aktivitet er treningsferie veldig «riktig».

LES OGSÅ: - Dette er et marked i vekst

– Yoga i soloppgangen klokka seks, frokost, en treningsøkt, så er det tid for soling, shopping eller strandliv, før lunsj. Mange tar en økt på ettermiddagen eller kvelden også, forteller instruktør Sølve Sundrehagen.

Sundrehagen er en kjent fitnessinstruktør og personlig trener, bosatt i Porsgrunn, og produktsjef i Stamina trening. Denne uka startet han sin sjette sesong med treningsturisme, på tur med flere hundre kvinner i regi av bladet Kvinner og klær (KK). Fire uker i året er han instruktør på treningsferie, engasjert av turoperatøren Ving og KK.

100 treningstimer

En aktiv ferie kan inneholde alt fra ørkensafari til fottur i fjellet, sykkeltur eller noen dager på golfbanen. De som reiser på treningsferie går skrittet lenger.

– På turene med KK er det over 100 forskjellige treningstimer på en uke. Mulighetene er enorme for å komme seg i form, eller bli inspirert av ny type trening, sier Sundrehagen.

Han understreker at det ikke er noe treningspress, men det er en forutsetning at den som melder seg på skal yte selv, vanligvis minst en eller to treningstimer om dagen. Kostholdsforedrag og oppfølging er også viktig, forteller Sundrehagen.

– Men vi står ikke i buffeen og passer på at alle velger agurk og tomat. Vi konfiskerer heller ikke potetgullposer, ler han.

– Nøkkelordet er balanse, masse god mat, glede og samvær. Et friskt hode, og en frisk kropp.

– Ikke en «fatcamp»

Tidligere denne måneden hadde treningssenteret Stamina i Porsgrunn med seg rundt 100 syklister på sykkelferie til Mallorca. Denne uka har en annen gruppe medlemmer satt seg på flyet til Florida, med personlig trener (PT). 

– Reiser man på en 10-dagers PT-tur får en mer personlig oppfølging, og det er vanskeligere å snike seg unna.

Den typiske treningsturisten er medlem i et treningssenter.

– Ofte går man på de samme treningstimene hver uke, men når de reiser bort får de muligheten til å prøve masse forskjellig. De kommer hjem med mye inspirasjon, superslitne, men topp motivert.

Treningsturistene er som turister flest, og kommer i alle slags former og fasonger.

– Det er ikke en «fatcamp», og det er ikke bare for de superspreke. Ofte er det venninnegjenger, mor og datter eller par som melder seg på sammen. Felles er at de vil ha noe ut av ferien. Det er ekstremt sosialt, og ordentlig ferie med god samvittighet.

Sol, strand og svette

Om det frister å bytte ut paraplydrinker og potetgull med pushups og planken, skal tilbudet være bredt.

– Velg en tur med gode trenere, og sjekk om det du betaler for er kvalitet, råder Sundrehagen.

Ofte lander treningsflyene ved kjente feriesteder i Sør-Europa, og har kostholdsveiledere, PT-er, yogainstruktører, og crossfit-entusiaster om bord.

– Folk blåser litt i destinasjonen, det viktigste er sol og et godt treningstilbud.

Artikkeltags