Treungen har fått teknologipark

ÅPNET: Kai Halvor Juva, Rune Johansen, Paul-Willy Sætane og Joh Oddvar Jermansen foran nybygget til Treungen teknologipark. FOTO: NILS JUL LANDE

ÅPNET: Kai Halvor Juva, Rune Johansen, Paul-Willy Sætane og Joh Oddvar Jermansen foran nybygget til Treungen teknologipark. FOTO: NILS JUL LANDE

Av
Artikkelen er over 4 år gammel

NISSEDAL: Ønsket var en næringshage, men interessen var for laber. Dermed ble det Treungen teknologipark.

DEL

Rune Johansen, en av ildsjelene bak ideen om en næringshage, synes det er litt trist at man ikke fikk til dette i Nissedal.

– Det er cirka tre, fire år siden vi startet med tanken om en næringshage, som vi trodde og mente det var behov for her i kommunen. Vi sendte ut en rekke invitasjoner til næringsdrivende i bygda, samt at vi tok kontakt med kommune og andre offentlige instanser. Interessen var dessverre lunken, forteller han.

Et eneste svar

– Blant de mange henvendelser vi sendte til næringsdrivende i kommunen, fikk vi kun et eneste svar tilbake. Vedkommende var ikke interessert, men ønsket oss lykke til med prosjektet.

Johansen forteller videre at man også var i kontakt med Nissedal kommune.

– Kommunen var for så vidt positive, men vi fikk til svar at det ikke var praksis å gå inn i bygg og anlegg. Uten kommunal medvirkning, strandet det hos Innovasjon Norge og andre mulige aktører. Når dette er sagt, så skal det legges til, at kommunen har vært svært behjelpelige. Blant annet fikk vi 500 000 kroner i såkalte KRD-midler, av statlige midler kommunen fikk tildelt.

– Seilte til Fyresdal

I stedet for at Nissedal fikk sin næringshage, så «seilte båten» i stedet til Fyresdal.

Det er Rune Johansen helt klar på.

– I ettertid har Nissedal kommune og andre snust på tanken om en næringshage også her i kommunen, men i og med at man har fått det til i nabokommunen Fyresdal, kan man nok se langt etter noe liknende her i kommunen, mener han.

Mangel på kontorer var en viktig årsak til at Rune Johansen sammen med Kai Halvor Juva, Paul-Willy Sætane, John Oddvar Jermansen og Jeroen Houthuizen fant ut at man måtte skalere prosjektet ned til en teknologipark.

På spørsmål hvor mye som er investert i bygget, er svarte noe over syv millioner kroner.

Hitec Products

Investorene jobber i Hitec Products avdelingskontor i Treungen.

– Vi manglet rett og slett kontorlokaler, de gamle lokalene var vi i ferd med å vokse ut av. Uten bedre og større lokaler, var mulighetene store for at Hitec hadde lagt ned avdelingen i Treungen. Derfor ble det til at vi investerte i nybygg og nye lokaler for å sikre egne arbeidsplasser, forteller Kai Halvor Juva til TA.

De fem investorene har dannet et eiendomsselskap, Treungen teknologipark A/S, som igjen leier ut kontorlokaler til Hitec.

– Plass til flere

I tillegg til Hitec Product, har Nisser fysioterapi lokaler i bygget.

– Vi har noe ledig kontorplass, blant annet i gateplan i første etasje for dem som måtte være interessert. Det er lagt inn fibernett i hele bygget for å ha skikkelig datatilgang. Ellers så har vi de fasiliteter som et moderne kontorbygg skal ha, sier Rune Johansen.

FAKTA

Treungen Teknologipark.

Planleggingen startet i 2011, eiendomsselskapet etabert i 2013 av fem lokale investorer.

Offisielt innviet 29. mai i år.

Artikkeltags