Gå til sidens hovedinnhold

Tre poeng fra kampen – den defensive tryggheten var tilbake

BODØ: Odd tok et sterkt bortepoeng mot Bodø/Glimt, og dette er de tre viktigste poengene fra kampen.

Han er tilbake: Etter 3–2 seieren hjemme mot Viking for snart to måneder siden skrev vi i denne spalten at Odd måtte forlenge avtalen med Sander Svendsen. Det har de gjort, og for en scoring han leverte. Vanskelig kampbilde for en kantspiller når man blir liggende så lavt, men han gjør jobben defensivt. Når han i tillegg varter opp med en scoring fra øverste hylle er det ikke noe tvil om at Odd har gjort det riktige valget.

Trygghet: Etter 13 baklengs i de tre siste bortekampene var endelig Odd til å kjenne igjen defensivt mot Glimt. De nøytraliserte fjorårets serieleder totalt på Skagerak Arena, og de var ikke så langt unna å klare det samme på Aspmyra. Vertene skapte egentlig ikke så veldig mange sjanser, og Odd virket langt tryggere defensivt.

Keeperduellen: Etter flere svake forestillinger gjorde Jan Frode Nornes grep på keeperplass før kampen mot Bodø/Glimt. Leopold Wahlstedt ble kastet til ulvene i en av årets tøffeste bortekamper, men svensken gjorde sakene sine bra. Han kunne nok ha gjort mer på baklengsmålet, men han fikk heller ikke noe hjelp fra lagkameratene sine da Saltnes fikk gå opp helt alene i feltet. Ellers var Wahlstedt trygg og god i det meste han foretok seg.