– Dette er en kamp som betyr mye mer enn de to poengene, sier Gjerpen-trener Pål Oldrup Jensen.

Seieren er Gjerpens første på øverste nivå i Norge siden 5. januar 2020. Da var det Follo som ble slått med 26-23 i Skienshallen.

Tre år og åtte måneder senere klarte Gjerpen det igjen.

Ikke rart det var elleville jubelscener i hallen da sluttsignalet lød.

– Vi klarer å vinne en kamp, den første i Rema 1000-ligaen på noen år. Det er en selvtillitsboost for oss. Vi har gjort gode matcher, men ikke klart det. Nå gjør vi en bra match og klarer det, og det betyr mye for oss og selvtilliten å vise at vi er med, sier Oldrup Jensen.

Unner seg en pizza

Tre sesonger brukte Gjerpen på å ta seg tilbake til eliteserien. Nå er de her, og nå har de vunnet sin første kamp.

– Det er så godt. Vi har vært så nærme mot Larvik og Fana, og nå fikk vi stang inn, smiler Ingeborg Rolseth Holt.

Med ett minutt igjen å spille, på stillingen 21-20, gikk hun fram for å ta straffe for Gjerpen. Den satte hun sikkert i mål, og sørget for at hjemmepublikummet kunne puste lettet ut.

– Hvordan var det å stå der og skulle ta den straffa?

– Jeg var litt sånn, nei, farsken, den her skal jeg sette. Da er kampen egentlig avgjort med bare ett minutt igjen etterpå. Det var skikkelig digg, sier Rolseth Holt.

– Ikke nervøs?

– Litt, men jeg vet ikke. Jeg hadde litt flyt i kampen, og da føler man at man har litt overtaket på målvakta også. Det var egentlig bare digg, gjentar kampens toppscorer.

Guro Lien Røneid fikk æren av å sette den siste scoringen, og dermed 23-20-seier til vertene.

– Hvordan feires dette?

– Vet du hva; nå skal jeg hjem å spise litt, jeg. Lade opp til ny uke med mye trening, ler Rolseth Holt.

– Hva står på menyen?

– Kanskje en pizza i dag faktisk. Det blir det, gliser hun.

Sterke i forsvar

Gjerpen ledet 11-8 til pause i søndagens kamp, men brukte ni og et halvt minutt på å scoret sitt første etter hvilen. Dermed fikk Aker nytt håp om poeng i Skien.

Pål Oldrup Jensen innrømmer at han var litt bekymret over den trege starten på andre omgang.

– Ja, selvfølgelig. Det er ikke ønskelig, men vi ser at vi fremdeles har noen ting å jobbe med framover. Det er det ikke noe tvil om. Men jeg synes vi spiller et fantastisk forsvarsspill i dag. De målene Aker får er egentlig når vi gjør feil framover og de får kontre på oss. Og litt ankomst. Jeg synes vi i lange perioder klarte å holde de unna det og, og det er kanskje derfor det står 20 baklengs og ikke 30, sier han.

Rolseth Holt trekker også fram forsvarsspillet som en nøkkel.

– Vi står godt bakover. Mia står en kjempekamp mål, men forsvaret hjelper også veldig til. Med bare 20 baklengs så bør man vinne kamper, sier hun.

Aker står uten poeng så langt i eliteserien, og dermed var det en meget viktig kamp for Gjerpen som kom til matchen med tre tap på de tre første.

– Ja, absolutt, men vi har vist at vi har et høyt nivå om vi bare vil. Det blir ikke noe nedrykksstrid denne sesongen. Det er topp-10 vi har satt oss som mål, smiler Ingeborg Rolseth Holt.

Gjerpens neste eliteseriekamp er borte mot Byåsen 27. september.