(Nettavisen)

En meget innholdsrik trav- og galoppuke står foran oss. Det er Unionstrav på Färjestad lørdag og dermed duket for en en strålende internasjonal V75-omgang med hele 60 millioner i premiepotten. Onsdag kveld er det dobbel jackpot i V86 og Bjerke er sammen med Solvalla arrangørbane. Hele 7 798 202 SEK venter ekstra i åtterpotten. Tirsdagens norske V75-omgang avholdes derfor på Forus travbane og her er det som vanlig tre millioner ekstra til en eventuell alenevinner. Torsdag er det stor jackpot i V65-omgangenBergen travpark med 349 577 kr ekstra i sekserpotten.

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


I og med at Bjerke er en av arrangørbanene i onsdagens V86-omgang, er det altså Forus travbane som er vertskap for V75-løpene denne tirsdagen. Både spillemessig og sportslig er det bra klasse på tirsdagens V75-omgang, der en eventuell alenevinner altså får tre millioner ekstra. Jeg spiller med to bankere i omgangen, min hovedbanker kommer ut i V75-4.

Klikk på denne lenken for å kjøpe en andel på ANDELSTORGET til tirsdagens V75-omgang på Forus. Andelsprisene er fra kr 50 til kr 1 500

Gundersens kanon er en vinner
Det er ikke hverdagskost at Magnus Teien Gundersen er på Forus en tirsdagskveld, men i kveld tar stall Gundersen med seg fireårige 9 Lancelot B.R. på turen vestover. Denne hesten var Gundersens store Derbyhåp, men hesten ble syk i forkant av kvalifiseringene og rakk aldri Derby. Maharajah-sønnen har gjort fem starter i karrieren og vunnet samtlige. Rapportene før kveldens start er gode og normalt er det en klink vinner i V75-4 i kveld. 9 Lancelot B.R. og Magnus Teien Gundersen blir min hovedbanker på Forus i kveld og den ene av mine to V75-bankere.
Rangering V75-4: A: 9 B: 4-6 C: 12-3-8-2-1-5-10-11-7

Du ser alle løpene fra Forus gratis på Nettavisen. Sendingen starter kl 18.00.


Jakter stolpe i raden
Min andre V75-banker denne tirsdagskvelden dukker opp i V75-6/V5-2/DD-1. 7 Flytroll Jaros har funnet en ellevill form på sensommeren og jakter sin femte strake seier i kveld. Vallaken moste nestfavoritten 6 Lykkje Brage fra dødens i seiersløpet nest sist og det var over sprint. I kveld er det 2040 meter, noe som normalt favoriserer min banker kontra 6 Lykkje Brage. Geir Gudmestad varsler offensiv kjøring fra start i kveld og jeg tror han sitter tidlig i tet. Det skal være gode muligheter for at hesten tar sin femte strake seier. 7 Flytroll Jaros blir min andre V75-banker i kveld og bankerspilles også i både DD-spillet og V5-spillet.
Rangering V75-6/V5-2/DD-1: A: 7 B: 10-6 C: 2-8-9-11-12-1-4-3-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-1 - Kaldblodscupen. 1600 meter autostart.
Kun seks hester stiller opp til start i V75-1 og tre de mest spilte skiller seg klart ut.

1 Birk Støvern er den klare tetfavoritten på forhånd og således en motivert favoritt i spillet. Var ikke som best sist på Biri, men er behandlet etter det løpet. Har ellers radet opp med toppløp i år og det kan være så enkelt at det dreier seg om tet og slutt i V75-1. 6 Idu Bork har også hatt en strålende sesong, men han er kanskje ikke helt på sitt aller beste nå. Skuffet sist på Bjerke og fikk da maks som tredje tross et fint løp underveis. 3 Grude Elling har vært syk, men rapporteres å trene bra og kan ta årets fjerde seier i kveld. De tre hestene gjør opp om seieren i V75-1.
Rangering V75-1: A: 1 B: 6-3 C: 2-5-4

V75-2 - Varmblodshester. Spor etter grunnlag. 2040 meter autostart.
Ujevn klasse på dette varmblodsløpet i V75-2 der jeg står på fire hester på de fleste V75-forslagene.

7 The One And Only var sjanseløs til å utfordre en opplagt Like Mews om seieren sist på Forus, men stod på bra til andreplass. Stod i bakspor da, men har ett litt sjanseartet sjuendespor i kveld. Det er uansett snakk om en motivert favoritt. 11 Cadillac Star innledet karrieren med to strake seire, før han presterte litt under pari nest sist og fikk maks som sjette. Tilbake på sitt beste sist som toer bak gode Malabar Sun. Bakspor trekker ned, men motstanden skremmer ikke. 2 Arya Star var slått av The One And Only sist til tross for ett fint løp i lederryggen underveis. Hever fireårshoppa seg litt til dette løpet, kan hun kanskje vinne. 1 La Bella var positiv tredje sist og kun knepent slått av The One And Only. Fra et fordelaktig innerspor, blir treårshoppa min fjerde og siste hest på V75-forslagene i V75-2.
Rangering V75-2: A: 7 B: 11-2-1 C: 9-12-5-4-3-10-8-6

V75-3 - Kaldblodshester. Spor etter grunnlag. 2040 meter autostart.
Med tanke på at dette løper er skrevet ut med spor etter grunnlag, er det ingen tvil om at favoritten 10 Nylund har ettt fint løp på papiret grunnlagsmessig. Men Kenneth Handeland er ikke den som rader opp med V75-seire, så jeg velger bred gardering i V75-3 og tar med åtte hester på de to største V75-forslagene.

9 Vest Bris blir ikke blant de mest betrodde, og hoppa må heve seg fra innsatsen på Haugaland travpark sist. Men toppnivået er høyt og jeg setter henne tidlig på. 11 Kolli Yx Odin har hevet seg mye de siste månedene og tok seg forbi Nylund i seiersløpet sist. Kan vinne igjen med klaff underveis. 6 Grude Viktor var kanongod sist vinter, og satt stengt sist. Blir lite betrodd i kveld, men kan overraske.

Ytterligere fire hester får plass på de to største V75-forslagene. 3 Flytman løste ingenting fra start sist og var langt bak både Kolli Yx Odin og Nylund da. Men har vist oppadgående form i det siste. 2 Svidd Gummi var forbedret sist, selv om han tapte klart for Kolli Yx Odin og Nylund. Måtte åpne hardt da, og er en liten fidus i kveld. 1 Svenn Ø.K. og 8 Verdals Susi er begge hester som viser jevn og fin form og de får også plass på de største V75-forslagene.
Rangering V75-3: A: 10 B: 9-11-8-3-2 C: 1-8-7-5-4

V75-5/V5-1 - Kaldblodshester. 2040 meter autostart.
1 Beste Gutten Støen avlegger sin debut i regi Stine Birkeland i kveld og det er spennende. Vant fire av fem løp som fireåring denne Ingbest-sønnen, men har ikke startet siden seiersløpet på Jarlsberg i juni i fjor. Gikk ett fint prøveløp i august og det kan være snakk om en klink vinner direkte. 6 Stilige Odin er dog en tøff utfordrer. Det flyter ikke helt på Erga-stallen for tiden og Stilige Odin er blant dem som ikke lykkes. Mye bokstaver i raden nå, men galopperte som klink vinner sist.

Det løpet ble da vunnet av 7 Ness Tjo Stjernen som dermed tok sin tredje seier i løpet av de fire siste startene. Rår kanskje ikke på favorittduoen på kapasitet, men er til gjengjeld travsikker og stabil. 9 Lykkje Paula er heller ikke på nivå med favorittduoen på kapasitet, men formen er strålende og med usikre favoritter får hun plass på de fleste V75-forslagene. 11 Åse Fryd har ett fint løp grunnlagsmessig og tas med som en mulig skrell på det største V75-forslaget.
Rangering V75-5/V5-1: A: 1 B: 6-7-9 C: 11-2-3-10-4-8-5

PS. Husk at du får hele gevinsten selv dersom du kjøper en av ekspertkupongene i spillboksen under. Artikkelen fortsetter under spillboksen


V75-7/V5-3/DD-2 - Varmblodshester. Spor etter grunnlag. 2040 meter autostart.
Ett riktig fint spilleløp avrunder kveldens V75-omgang på Forus, der jeg står på fem hester på de fleste V75-forslagene.

5 Graud Larose ble bortvist fra start i norgesdebuten tilbake til 20. juli i år og måtte derfor ut i prøveløpet. Redebuterte på Forus for en måned siden og sammen med Pål Buer som kusk ble det sprettlett seier etter tet hele veien. Fulgte opp med en ny overbevisende seier på Bergen travpark ti dager senere. Siden Buer har flere stallhester med i løpet, får Svein Ove Wassberg sjansen som kusk i kveld. Min favoritt.

Buer-duoen 1 Proper Energy og 9 Hello settes nærmest. 1 Proper Energy trakk seg kanskje litt skuffende fra tet i ett rammeløp på Bjerke forrige søndag, men litt billigere imot kveld. 9 Hello trøtnet via sporene sist i Bergen, men var solid i seiersløpet nest sist. 12 Piece Of Raja tok en imponerende V75-seier sist på Forus og har faktisk vunnet fire av sine fem siste løp. Vrien utgangsposisjon i kveld, men er god nok med klaff. 4 Lucky I Am strakk ikke til i Hoppederbykvalifiseringen, men har ellers vist fin form i år.

Ytterligere tre hester får plass på det største V75-forslaget. 8 Fairtrader har funnet en skikkelig formtopp i det siste, men fra åttendespor må det klaffe underveis. 11 Dollars And Cents galopperte under avansement i siste sving på Bjerke sist og gikk glipp av den tredje/fjerdepremie. Har kapasitet til å runde alle på en maksdag. 6 Fleksnes viser jevn og stabil form og får plass som min åttende og siste hest i V75-7.
Rangering V75-7/V5-3/DD-2: A: 5 B: 1-9-12-4-8-11 C: 6-2-3-10-7