«Vesten» seiret

Nye e-18: Bystyret i Porsgrunn vedtok i går å legge den nye E18 brua på vestsiden av Grenlandsbrua.illustrasjon: porsgrunn kommune

Nye e-18: Bystyret i Porsgrunn vedtok i går å legge den nye E18 brua på vestsiden av Grenlandsbrua.illustrasjon: porsgrunn kommune

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: Det ble et overveldende flertall i bystyret som i går gikk for at den nye E18 brua skal ligge på vestsidenav Grenlandsbrua.

DEL

Ikke overraskende og uten de store debattene ble det et flertall for en bru på vestsiden av Grenlandsbrua samt at bystyret slutter seg til Statens vegvesen anbefaling om å gå for korridor en innenfor konsept fire med kryssløsning på Lanner. Kostnadene blir cirka sju milliarder kroner.

– Ufornuftig

Tord Samdal (KrF) var den eneste som stemte for plasseringen av den nye brua på østsiden, mens Endre Løwe (MDG) la fram forslag om at det heller bør jobbes med andre konsepter.

– En vil bruke sju til åtte milliarder kroner på å spare tre minutter? Dette er en fartsøkning som øker ulykker og klimagassutslipp, mente Løwe og påpekte at han nesten ikke kunne se noen fordeler med den nye E-18.

Ros og ris

– Det er ufornuftig og vulgært, slike vedtak skulle blitt straffeforfulgt, sa Løwe under torsdagens bystyremøte.

Sverre Siljan i By og Nærmiljøpartiet roste veivesenet for informasjonen man har fått underveis. Siljan overleverte også 330 underskrifter til ordfører Øystein Beyer. Underskrifter som de trengte for at partiet fortsatt skulle kunne eksistere.

Kommunestyret i Bamble vedtok forøvrig akkurat det samme - bro på vestsiden - noe som ble vedtatt mot én stemme.

Artikkeltags