Her er reiserådene for vinterferien

TRAFIKK: Mange skal ut på tur i vinterferien. Da er det viktig å redusere risikoen for ulykker.

TRAFIKK: Mange skal ut på tur i vinterferien. Da er det viktig å redusere risikoen for ulykker. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

I vinterferien er det mange som skal ut på veiene. Her er Trygg Trafikk sine tips til hvordan hvordan reisen kan gjøres sikrere.

DEL

Trygg pakking og hensyn i trafikken er nøkkelordene for å senke risikoen for uhell på vei til fjellet i vinterferien. Vi begynner med pakkingen:

– Det er viktig å pakke bilen skikkelig. Tunge gjenstander nederst og ikke ha løse gjenstander i bilen. Skulle det være en brå brems eller en krasj, vil de komme med enorm kraft og gjøre stor skade. Bare en halvliter med brus kan gjøre stor skade, påpeker distriktsleder i Trygg Trafikk Østfold, Paal Gunnar Mathisen.

PASS PÅ SKIBOKSEN

Det er imidlertid ikke bare inni bilen du må passe på å pakke skikkelig. Konsekvensene kan bli store om du presser for mye tung last inn i skiboksen på taket.

– De skal ikke ha for mye bagasje. Vi snakker rundt 80 kilo når grensen er nådd. Ved bråstopp kan den rive seg løs og gjøre stor skade på det den måtte treffe. Ha lette ting i den, sier Mathisen videre.

VIS HENSYN

Med ekstra mange biler på veiene, er det selvfølgelig ekstra viktig å vise hensyn i trafikken. Det opplever Mathisen at mange er.

– Mange er veldig flinke, men du har alltid noen som slurver og da kan det skje en ulykke. Hold fartsgrensen og avstand til andre kjøretøy. Det er ikke minst viktig å ta pauser underveis for å komme frem helskinnet, avslutter distriktslederen.

Artikkeltags