Vegvesenets tilhengerkalkulator gjør livet enklere for deg som skal kjøre med henger

Hvis du skal kjøre med tilhenger i sommer bør du vite hva som er lovlig. Er du ikke sikker på regelverket er Statens vegvesen sin tilhengerkalkulator et kjekt verktøy for blant annet utregning av maksimal hengervekt og høyeste tillatte hastighet.

DEL

(Sandefjords Blad) Rådgiver i samferdselsseksjonen i fylkeskommunen, Henriette Auensen, anbefaler bilister å bruke tilhengerkalkulatoren, og håper den kan bidra til å klargjøre regelverket om kjøring med tilhenger:

– Vi ble anbefalt av vegvesenet å vise fram tilhengerkalkulatoren som ett ledd i bevisstgjøring og informering om regelverket som gjelder når man har henger på slep. 

Hun tror mange dessverre ikke vet hvilke regler som gjelder når man kjører med henger:

– Vi ser stadig vekk hengere som er alt for fulle eller biler med henger som holder for høye hastigheter med henger på slep. Mange vet nok ikke bedre, men dessverre er det også noen som velger å ignorere reglene, sier hun, og legger til:

– I verste fall kan hengeren få sleng og treffe andre trafikanter. Vi håper derfor en bevisstgjøring også kan bidra til å få de som ignorerer reglene til å tenke seg om neste gang de skal kjøre med henger.

Dette er reglene for kjøring med henger

Artikkeltags