Onsdag fortalte TA historien om Rita Lønn Hammer og hennes kamp for å komme tilbake etter den alvorlige kreftsykdommen. Hennes høyeste ønske var å få møte Alexander Kristoff og takke sykkelesset for alle gledene han har gitt henne i sykdomsperioden.

LES SAKEN: Da alt håp var ute fikk Rita uventet hjelp 

Og det ble en eneste stor drømmedag for Bamble-damen i går. Først ble hun invitert i TV2-studioet sammen med kommentatorene Christian Paasche og Johan Kaggestad for å fortelle historien sin. Så spurtslo Alexander Kristoff resten av Tour of Norway-feltet i Langesund.

Og til slutt fikk hun møte sin store helt i presseteltet etter seieren.

«Hei, er det du som er Rita?», åpnet sykkelstjernen med og fortalte at han hadde lest onsdagens TA-oppslag.

– Det er litt spesielt at jeg kan være til slik inspirasjon for folk som for eksempel er på vei tilbake etter en alvorlig kreft. Det er stort for meg, sier Kristoff til TA.

– Jeg føler ikke akkurat at jeg bidrar på en sånn måte når jeg sitter på sykkelen, men det er selvfølgelig morsomt og samtidig gir det jeg holder på med en ekstra mening, legger han til.

Tok til tårene

I tillegg til en fin prat med sin store helt, fikk Rita Lønn Hammer Kristoffs podieblomster, autograf på T-skjorten og flere klemmer etter seieren.

Etterpå kom tårene.

– Jeg gråt jo som bare det. Jeg trodde jo ikke jeg skulle få oppleve dette her i det hele tatt, smiler hun.

– Dette er stort. Det er en drøm som går i oppfyllelse at han tok seg tid til en prat med meg. Det sier alt om hvilken type Alexander Kristoff er, sier hun.

– Etter giftemål og barnefødsler, kommer dette som en god nummer tre.

Om samtalen dem imellom, sier hun dette:

– Han sa han hadde lest stykket i TA, og at jeg hadde vært flink. Han sa han syns det var gøy at han kunne være til inspirasjon for andre. At han tok seg tid til meg, er så stort. Jeg er så fornøyd, sier en smørblid Rita Lønn Hammer til slutt.

Trippel Telemark

Det var et smekkfullt Langesund sentrum som tok imot rytterne etter 199 kilometer i går. Nok en gang ble det et durabelig spurtoppgjør (se bildet over), og nok en gang tok Alexander Kristoff en knapp seier foran det australske supertalentet Caleb Ewan.

Dette er Kristoffs tredje seier på tre forsøk i Telemark de siste årene. Først vant han NM i Skien i 2011, så Tour of Norway-etappen til samme sted i 2012 og nå i Langesund.

– Ja, jeg liker meg i Telemark, men vi skal vel være her i morgen også, men det spørs om ikke den statistikken ryker på etappen til Rjukan, smiler han.