I denne butikken trenger ikke kundene å betale for varene: – Det er helt rått

MYE UTSTYR: Hos Skattkammeret kan du låne alt fra bunad, turtøy og sportstøy. 
Fra venstre: Kristine Rydningen som er fagansvarlig Fritidshuset, Kirkens Bymisjon, Annichen Pettersen er daglig leder i Tønsberg Frivlligsentral og kommunikasjonsansvarlig i Kirkens Bymisjon, Anne Mjaugeto

MYE UTSTYR: Hos Skattkammeret kan du låne alt fra bunad, turtøy og sportstøy. Fra venstre: Kristine Rydningen som er fagansvarlig Fritidshuset, Kirkens Bymisjon, Annichen Pettersen er daglig leder i Tønsberg Frivlligsentral og kommunikasjonsansvarlig i Kirkens Bymisjon, Anne Mjaugeto Foto:

Skattkammeret åpner etter planen dørene i Tønsberg sentrum til høstferien.

DEL

(Tønsbergs Blad) Skattkammeret er et tilbud fra Kirkens Bymisjon og Tønsberg Frivilligsentral. Her kan barn, ungdom og familier komme for å låne sportsutstyr, til sommer- og vinteraktiviteter, helt gratis.

– Etter TV- aksjonen, hvor pengene gikk til Kirkens Bymisjon, ble det bestemt at Skattkammeret skulle være en nasjonal satsing, sier Anne Mjaugeto, kommunikasjonsansvarlig i Kirkens Bymisjon.

I Tønsberg vil Skattkammeret ligge i Kristina Kvarteret med inngang fra Farmannsveien.

– Er et miljøperspektiv i dette

Historien om samarbeidet mellom Kirkens Bymisjon og Frivilligsentralen startet etter at de begge skjønte at de kunne nå ut til flere og ha et enda bedre tilbud ved å slå seg sammen.

– Ikke bare kan vi tilby et mye større utvalg nå, men det er et miljøperspektiv i dette med tanke på gjenbruk, sier Mjaugeto.

Alt fra tursekker til bunad

Noe av utstyret som Skattkammeret kan tilby er kjøpt inn helt nytt med egne midler, andre ting har de fått fra lokale bedrifter og privatpersoner.

– Vi fikk 50.000 kroner fra OBOS etter konserten de arrangerte med Madrugada i sommer Disse pengene skal brukes til innkjøp av selskapstøy som for eksempel bunader og kjoler som kan brukes på skoleball eller andre tilstelninger. Fra Sparebankstiftelsen DNB har vi fått 150.000 kroner som skal brukes på sport- og fritidsutstyr, kan Mjaugeto fortelle.

NYE SKI: Hos Skattkammeret kan du blant annet få låne splitter nye slalåmski.

NYE SKI: Hos Skattkammeret kan du blant annet få låne splitter nye slalåmski. Foto:


Mange som bidrar

Kirkens Bymisjon og Frivilligsentralen trekker fram hvor viktig det har vært med god støtte fra privatpersoner, næringslivet og kommunen.

– Mange spiller på lag her for å få til dette. Det er helt rått, sier Kristine Rydningen som er fagansvarlig Fritidshuset, Kirkens Bymisjon.

Skattkammeret har også inngått et samarbeid med FK Eik Tønsberg. Mjaugeto forteller at de har mange ideer til hvordan dette samarbeidet skal bli, uten at de vil røpe noe mer nå.

Klart til høstferien

Hvis alt går etter planen åpnes dørene til høstferien.

– Skattkammeret skal være bemannet av frivillige og Frivilligsentralen har mange som står klare til å jobbe her når alt er på plass, forteller Annichen Pettersen. Hun er daglig leder i Tønsberg Frivilligsentral.

SKISKO: Hos Skattkammeret har de skisko i de fleste størrelser som du kan låne dersom du rett før vinterferien oppdager at minstemann har vokst ut av skoene.

SKISKO: Hos Skattkammeret har de skisko i de fleste størrelser som du kan låne dersom du rett før vinterferien oppdager at minstemann har vokst ut av skoene. Foto:

– Gjenbruk er veldig i vinden

De tre håper folk vil benytte seg av tilbudet. Det vil alle muligheter til å delta i fritidsaktiviteter, samtidig som man gjør en god ting for miljøet.

– Vi ønsker at det skal være kult å komme hit og låne utstyr. Gjenbruk er veldig i vinden og ungdommer er flinke til å være bevisst på det, sier Rydningen.

Artikkeltags