Det bekrefter Gravirs datter, Amalie B. Gravir, overfor TA.no søndag.

- Jeg snakket akkurat med mamma, og de er fortsatt i Base Camp. Det går bra med dem, men mer vet jeg dessverre ikke, forteller hun til TA like etter klokken ti, søndag formiddag.

Base Camp er den leiren klatrerne tilbringer flere dager for å vende seg til den tynne luften, og befinner seg i overkant av 5000 meters høyde.

TA kunne lørdag omtale at alt sto bra til med porsgrunnsparet etter at det første skredet på Mount Everest ble utløst.

NYE SKRED

Det har vært flere etterskjelv i Nepal, etter det omfattende jordskjelvet som hadde en styrke på 7,9. Det største etterskjelvet utløste nye skred på Mount Everest som ligger mellom Nepal og Kina.

Fjellklatrere som befinner seg i området, forteller om kraftige rystelser.

USIKKERT HVOR LENGE DE BLIR

Ekteparket fra Porsgrunn startet ferden mot verdens høyeste fjell 28. mars i år, da de tok avskjed fra perrongen på Porsgrunn stasjon.

Ifølge Gravirs datter, Amalie, ser det foreløpig ikke ut til at de nye skredene vil føre til at paret vender hjem til Norge.

- Det vet jeg ikke. Men det jeg vet er at de befinner seg i den øverste delen av Base Camp, hvor det ikke er så kaotisk. De har mat, utstyr og alt de trenger, forteller hun til TA.

- Hun visste egentlig veldig lite, men sa at de blir nok værende der en stund, tilføyer Amalie B. Gravir.

FLERE NORDMENN

Det er flere nordmenn blant fjellklatrerne i området, og ifølge NTB er det en gruppe norske fjellklatrere som søndag morgen ble fløyet ned fra Camp 2 til Base Camp på Mount Everest.

Det opplyser daglig leder Trygve Sunde Kolderup i Hvitserk overfor NTB, søndag formiddag.

Hvitserks leir i Base Camp er delvis ødelagt i snøskredene.

I redningsoperasjonen er også en kritisk syk klatrer fra en annen internasjonal gruppe fløyet ned fra Camp 2. Skadde i Base Camp er samtidig blitt fløyet til bedre medisinske fasiliteter lenger ned.

Den norske gruppen vil søndag eller mandag begynne å gå fra Base Camp til flyplassen i Lukla til fots. Det er en tur som vanligvis tar tre til fire dager.