Gå til sidens hovedinnhold

Togtrafikken sto etter avsporing i Larvik

PORSGRUNN/LARVIK: Togene mellom Porsgrunn og Sandefjord sto etter at en målevogn sporet av inne på området til Larvik stasjon.

SISTE: Klokken 09 er toget tilbake på skinnene igjen, etter å ha blitt berget av en traktor. Det er nå flyttet inn på stasjonsområdet.

Strekningen er åpnet for togtrafikk igjen, men Bane NOR melder at folk fortsatt må belage seg på innstillinger og forsinkelser.

Ingen skadet

Bane NOR melder klokken seks onsdag morgen at en målevogn har sporet av inne på Larvik stasjon. Trafikken på strekningen Porsgrunn Sandefjord er nå sperret.

Selskapet melder at uhellet skjedde klokken 05.17 i dag morges, og at det vil bli innstillinger og forsinkelser på grunn av avsporingen. Mannskaper er underveis fra Oslo for å ta seg av hendelsen, men det er usikkert hvor lenge strekningen vil være sperret. Bane NOR opplyser at ingen personer kom til skade under avsporingen.

Pressekontakt i Bane NOR, Dag Svinsås, sier til Østlands-Posten at det ikke var noen dramatikk knyttet til hendelsen.

- Avsporingen skjedde ved en sporveksel inne på stasjonen, og vognen hadde liten fart, forteller Svinsås.

- Foreløpig vet vi imidlertid ikke hvor lang tid det vil gå før trafikken går som normalt igjen. Folk er på vei til stedet, og vi håper ikke det vil gå lenge før vi kan åpne igjen. Noen forsinkelser vil det imidlertid bli, sier han.