– Boksing er veldig gøy å drive med, sier Susann Skindalen Pedersen (13), Abduraman Arsanov (9) og Adam M. Edilhanov (9) fra Skien Bokseklubb når TA tar en prat med dem i lokalene til klubben under Arkaden. Der deltok de unge bokserne på klubbens diplomstevne for boksere i alderen 8 til 14 år.

Susann er eldst av dem, og har mest erfaring.

– Det er et veldig fint miljø, og en fin plass å være, forteller Susann, som gikk en kamp på tre runder søndag.

– Det gikk ganske bra, forteller 13-åringen.

Fullt fokus

– Hvordan er det å gå inn i bokseringen, hender det at dere er litt redde før en kamp?

– Vi er veldig spente og kanskje litt redde, men med en gang kampen begynner er det glemt og alt fokus på det som skal skje der. Da glemmer man at man kanskje var litt redd før kampen startet, svarer Susann, og guttene er enige.

Trener Ahmad Pirmohammadi er strålende fornøyd med bokserne sine.

– De er veldig ivrige og trener godt, roser Pirmohammadi.

Under søndagens diplomstevne i Skien Bokseklubbs lokaler stilte det boksere fra store deler av Østlandet, og et par helt fra Trondheim.

– Det var veldig gøy at så mange deltok. Det er første gang vi arrangerer et slikt stevne, og det var veldig artig å få det til, sier Pirmohammadi, som opplyser om god aktivitet i Skien bokseklubb etter at alt åpnet etter pandemien.

Markerte seg

Skien Bokseklubb hadde flere boksere i aksjon denne helga, og de markerte seg godt.

På et stevne i Grimstad lørdag gjorde 16-åringen Steven Edvardsen det bra i en oppvisningskamp, mens Joakim Haven tapte knepent 2–1 mot årets nordiske mester i en meget tett og jevn kamp.