To pågrepet etter våpentrussel mot skole

  Artikkelen er over 3 år gammel

  PORSGRUNN: To personer er pågrepet i forbindelse med våpentruslene mot Porsgrunn videregående.

  DEL

  SISTE: - Vi har pågrepet to personer, den ene av dem har har innrømmet å ha framsatt trusselen. Vi ønsker ikke å si om de to er pågrepet på samme sted eller om de har noen tilknytning til Porsgrunn videregående, sier politistasjonssjef Annie Sandersen ved Grenland politistasjon.

  Politiet ønsker fortsatt ikke å kommentere innholdet i trusselen eller om det er funnet noe våpen. Både teknisk og taktisk etterforskning vil pågå utover ettermiddagen.

  Elev?

  - Vi har som sagt pågrepet to personer og fortsetter etterforskningen, sier Sandersen. Hun ønsker ikke å si om vedkommende er elev ved skolen. De pågrepne blir avhørt i ettermiddag.

  Politiet ønsker som nevnt ikke å si noe om hva slags trussel det dreier seg om, men sier at det ikke dreier seg om en bombetrussel. Politiet vil heller ikke bekrefte at trusselen har kommet via det sosial mediet Jodel.

  Elevene ble i starten holdt tilbake i klasserommene, men det foregår nå evakuering av skolen, bekrefter Sandersen.

  Dette skjer etter at politiet har avholdt et krisemøte med skolens ledelse. Politiet ønsker ikke å si noe om hvor mange patruljer som nå befinner seg på skolen.

  - Vi har et tilstrekkelig antall ressurser etter det som er tilgjengelig, men vi vurderer situasjonen hele tiden, sier Sandersen.

  Porsgrunn videregående skole rapporterer på sine hjemmesider at de ble gjort kjent med trusselen via politiet. Skolen velger nå å avslutte skoledagen.

  - Vi samarbeider med politiet. Vi velger nå å avslutte skoledagen gjennom en styrt evakuering, melder skoleledelsen.

  Porsgrunn kommune melder at de har satt kriseledelsen i kommunen i aksjon etter at de mottok melding fra politiet.

  Redde

  TA har vært i kontakt med en rekke skoleelever og foreldre som har utrykt stor uro over situasjonen på Porsgrunn videregående. En far TA har snakket med utenfor skolen forteller om hans redde datter.

  - Det er en trussel mot skolen, så alle må inn i et klasserom, skriver datteren i tekstmeldingen til faren.

  Faren forteller henne at han har kommet til skolen og at han tror det er falsk alarm. Han spør hvilket rom datteren befinner seg i.

  Nei, ikke kom, politiet er her, svarer datteren.

  Flere skoler holdes inne

  Høgskolen i Telemark ligger rett ved siden av Porsgrunn videregående skole. Her blir studentene nå bedt om å holde seg innendørs.

  Denne oppfordringen er nå lagt ut på Facebook:

  «Beskjed til studenter og ansatte ved studiested Porsgrunn!

  Det er en trusselsituasjon ved Porsgrunn videregående skole på Kjølnes. HiT har vært i kontakt med politiet som ber oss passe på at studenter og ansatte holder seg inne i bygningen inntil ny beskjed gis.»

  Politiet skal ha gitt en tilsvarende beskjed til barnehagen og de andre skolene i områdene.

  Denne meldingen har gått ut til rektor fra foreldre som har elever på Myrene skole:

  - Det har kommet en trussel mot Porsgrunn videregående skole om bruk av skytevåpen. I den forbindelse har vi i samråd med politiet besluttet å holde elevene inne. Vi presiserer at det ikke har kommet en trussel mot Myrene skole, skriver rektor i en sms til foreldrene.

  Truet med pistol

  TA har opplysninger om at trusselen skal ha kommet inn via et det sosiale mediet «Jodel»

  Meldingen skal etter det TA erfarer handle om at en person skal gå rundt med en Glock-pistol på skolen.

  "Nå har jeg planlagt tidenes terroraksjon på Porsgrunn VGS. Glocken ligger klar i sekken, bare vent, Da skal de faen meg få det", lyder meldingen.

  En tipser som TA har snakket med skal ha fått opplyst fra flere elever ved skolen at alle nå blir holdt inne i klasserommene. Ingen elever skal få lov til å komme ut av klasserommene sine.  Lærere ved skolen skal ha informert elevene om at det skal dreie seg om en skytetrussel mot skolen.

  Trusselen skal, etter det TA kjenner til, ha blitt lagt ut på det sosiale mediet tirsdag kveld.

  FLERE TRUSLER

  Tidligere onsdag kunne Tønsbergs blad melde at det ble framsatt en lignende trussel mot Greveskogen videregående skole i Tønsberg. Denne trusselen skal også ha kommet via det sosial mediet «Jodel».

  TA kommer tilbake med mer.