To nye korona-smittede på Notodden - fire totalt

Det er påvist to nye koronatilfeller i Notodden. Begge har utspring i utenlandsreise og begge er isolert.

DEL

(Telen) – Det er selvsagt trist og alarmerende at vi har fått to nye tilfeller i tillegg til de to vi har vært kjent med fra før. Nærkontaktene er kartlagt og vi mener at vi har en kontrollert situasjon rundt disse, sier beredskapsleder og rådmann Per Sturla Wærnes. Den ene av de fire vi sikter til her er den ansatte ved Notodden sykehus, som det ikke er opplyst bostedskommune for.

Sparsom informasjon

Wærnes vil ikke si noe om de to som nå har testet positivt annet enn at de har vært i utlandet og at de gikk rett i hjemmekarantene. De er nå isolert fra sine og nærkontaktene. Begge er godt voksne mennesker, men Wærnes vil ikke si noe om hvor det har vært, eller hvilken del av kommunen de bor i.

– Vi har en liten by og vi er opptatt av personvern og av ikke å skape mer uro i befolkningen. Kommunelegen har god oversikt over de tilfellene vi så langt har påvist, sier Wærnes.

Gode holdninger

– Vi i kriseledelsen opplever at folk stiller lojalt opp i folkedugnaden og viser ansvar for hverandre. Vi har en kontinuerlig vurdering av det som skjer i lokalsamfunnet vårt, sier Wærnes.

– Det har vært mange barn på lekeplasser. Er det aktuelt å stenge dem som Tyskland har gjort?

– Ikke noe er tatt av blokka så langt. Vi vurderer alt fortløpende. Om v i opplever store folkeansamlinger på lekeplasser eller andre steder, vil vi måtte reagere, sier Wærnes.

Åpen kommunegrense

– Seljord, Tokke og Vinje stengte kommunegrensene sine med unntak av dem som kjører inn og ut av nabokommuner. Er det aktuelt?

– Nei, det er det ikke. Notodden er ikke et homogent bo- og arbeidsmarked og vi har mennesker som både bor og jobber i andre kommuner som Kongsberg, Grenlands-kommunene og Hjartdal for å nevne noen. Det er ikke aktuelt å stenge kommunegrensa, det er viktig å si til lokalbefolkningen, sier Wærnes som imidlertid ber om at de tenker over sin fritidstrafikk.

Artikkeltags