Den første nattevandringen i 2016 trakk rundt 5000 mennesker. I år stilte cirka 4000 opp for å gå sammen for FNs bærerkraftsmål.

Dette er et arrangement som har satt Telemark på kartet, konkluderer Visit Telemark.

– Nattevandringen til Gaustatoppen ble nok en suksess på taket av Telemark. Arrangørene er svært fornøyd etter at 4000 deltakere tok turen til Gaustatoppen for å danne verdens lengste lyslenke for FNs bærekraftsmål. Arrangementet ble gjennomført på en vellykket måte, og alle deltakerne var fulle av lovord. Værgudene gav oss det beste været, og det ble en fantastisk opplevelse for de som var tilstede. Daniel Kvammens låter ga en eventyrlig stemning på toppen, heter det i en pressemelding fra arrangørene.

En av fire nordmenn

Nattevandringen til Gaustatoppen har nådd 34 000 personer i sosiale medier. Norad mener én av fire nordmenn kjenner til nattevandringen.

– Dette gir en enorm markedsføringseffekt for Telemark, sier Steinar Bergsland og Caroline Laurhammer, reiselivssjefene i Visit Rjukan og Visit Telemark.

– Vi mener at konseptet vil gi oppmerksomhet og lyst til å besøke vårt flotte fylke.

Den 4,4 kilometer lange stien fra Stavsro til Gaustatoppen var lyssatt med 17 «lyspunkter». I tillegg hadde turgåerne på seg hodelykter som skapte en lyslenke som snodde seg vakkert opp langs turstien på Gaustatoppen.

Bærekraft og frivilliget

FN har utarbeidet 17 bærekraftsmål. I løpet av 15 år skal ekstrem fattigdom utryddes, sosiale ulikheter utjevnes og klimaendringene bremses. Og målene gjelder ikke bare for utviklingsland, men alle land, skriver arrangørene videre.

– Dette fenger mange og bidrar til at flere blir oppmerksomme på målene og vi bidrar til å skape en bedre verden, sier Halvor Haukaas, daglig leder på Gaustabanen.

Det er mange som bidrar til at nattevandringen skal bli en suksess. Det er over 150 frivillige som er med for å bidra til et sikkert og trygt arrangement, og for at deltakerne skal få mat, råd og veiledning og hjelp underveis på turen. Årets arrangement ble også gjennomført med god logistikk så alle kom seg raskt frem og tilbake til Stavsro.

Årlig begivehet

Artistene Amanda Tenfjord og Daniel Kvammen med flere underholdt de 4000 tilskuerne under nattevandringen.

– Daniel Kvammen har underfundige og fengende låter og trollbandt publikum under konserten. Amanda Tenfjord varmet opp for Kvammen og ble en vakker kontrast med sine nydelige låter.

Arrangørene ønsker nå at dette skal bli en årlige begivenhet framover.

– Vi ser at det er en enorm interesse der ute og at det er noe som setter Telemark på kartet, avslutter Halvor Haukaas.

– Årets nattevandring blir spesiell, for nå har våre flinke partnere i DNT Telemark, Visit Rjukan og Gaustabanen tatt over styringa på nattevandringen. Vi i Norad er stolte over at dette fortsetter å være en nattevandring for bærekraftsmålene, og håper det vil gi spor lenge i form av et bærekraftig lokalsamfunn, sier Marthe Lid, seniorrådgiver i Norad.