- Det har vært kjempegøy hele uka. Vi har lekt på fotballbanen, vært i Foldvik familiepark og i Fritidsparken. Det absolutte høydepunktet var likevel da Idacmusic besøkte oss i dag. Det var stas, smiler Oline Torvund Berntsen.

Idacmusic er Tiktok-navnet til Ida Celine Nordhaug. Nordhaug har over 127000 følgere på det populære sosiale nettverket og opptrådte torsdag på Tollnes-banen. Etter å ha sunget noen sanger stilte hun villig opp på bilder og videoer med barna

- Jeg fikk både autograf og flere selfier. Hun ble med på leker og var veldig hyggelig. Jeg kommer til å huske dette lenge. Nå gleder jeg meg til Anders Solum kommer, fortsetter Torvund Berntsen.

Den blide 8-åringen gledet seg til å vise bildene av seg selv og Nordhaug hjemme. Hun håper Tollnes arrangerer noe lignende til neste år.

- Det skal bli morsomt å vise bildene til mamma og pappa. Jeg har kost meg masse, og håper jeg kan komme tilbake neste sommer, sier Torvund Berntsen før hun løper inn i hoppeslottet på Tollnes-banen.

Gratis arrangement

En som også håper på reprise i 2021 er Audun Thorsen. Tollnes-mannen er et av menneskene bak arrangementet, og også han har storkost seg denne uka.

- Det har vært 50 barn fra nærmiljøet her hele uka, og hvis alt går som planlagt så prøver vi igjen til neste år. Dette har gått som en drøm, og selv om vi har hatt noen regnværsdager, så har det vært tilnærmet problemfritt. Neste år får vi håpe at coronaen er under kontroll, så kan vi utvide antall barn, forklarer Thorsen.

I fire dager har Thorsen og elleve medhjelpere hatt ansvaret for barna. Ferien har dermed blitt travel for den daglige lederen i Tollnes fotball. Det tar han med godt humør.

- Jeg har fått god støtte fra en dugnadsgjeng fra Tollnes som har vært uvurderlig, men det er klart det har gått med noen timer til planlegging. Det er jo litt som skal på plass når man har ansvaret for 50 barn, men når du ser resultatet så er det verdt det, smiler arrangementansvarlig.

"Sommerfri for alle" er et gratis tilbud, og Tollnes startet arbeidet med søknader og planlegging allerede i fjor. De 50 plassene fylte seg opp fort.

- Vi har fått støtte til dette av Sparebankstiftelsen i tillegg til det lokale næringslivet. Det hadde aldri gått uten denne støtten for det blir jo en del utgifter når 50 barn skal busses frem og tilbake til Foldvik familiepark og inn i Fritidsparken. Vi er evig takknemlig for at Sparebankstiftelsen så verdien i dette, avslutter Thorsen.