Kjøpesenter anmeldt for tiggerforbud

KLAGER PÅ TIGGING: Ifølge senterledelsen er det kun frivillge lag, foreninger og organisasjoner som får innvilget søknad om salg utenfor kjøpesenteret på Hovenga. Dette skal da foregå på anviste plasser, og ikke utenfor hovedinngangen, forklarer Hege Torp Bergsvåg overfor PD og viser til at kunder klager på tigging utenfor inngangspartiet.

KLAGER PÅ TIGGING: Ifølge senterledelsen er det kun frivillge lag, foreninger og organisasjoner som får innvilget søknad om salg utenfor kjøpesenteret på Hovenga. Dette skal da foregå på anviste plasser, og ikke utenfor hovedinngangen, forklarer Hege Torp Bergsvåg overfor PD og viser til at kunder klager på tigging utenfor inngangspartiet. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

PORSGRUNN: En plakat som tilsier at det ikke er lov å tigge ved inngangspartiet til Hovengasenteret har fått reaksjoner.

DEL

– Jeg har vært i kontakt med Politidirektoratet, og fått bekreftet at dette er i strid med politivedtektene. Selv om dette er privat grunn, er det åpent for allmennheten, og dermed definert som offentlig rom. Da har ikke grunneier rett til å legge ned slike forbud. Det sier Bjørn-Erik Kristiansen til Porsgrunns Dagblad, tirsdag.

PLAKAT

Ved inngangsdøren er det hengt opp en gul lapp fra senterledelsen hvor det står skrevet: «Tigging ikke tillatt!» og «Salg ikke tillatt uten tillatelse!», på norsk, engelsk og bulgarsk.

– Jeg er ikke i tvil om at de forsøker å ramme romfolket med dette forbudet, forklarer Kristiansen til avisen, og viser til politivedtektene for Porsgrunn som trådte i kraft mars 2014.

– Men det er lov å tigge penger i det offentlige rom, dersom kommunen ikke har fattet vedtak som sier noe annet, opplyser påtaleleder Wenche Kåsa til PD.

FÅR KLAGER

Senterleder ved Hovengasenteret på sin side hevder de har sitt på det rene, og plakatene har blitt hengt opp i samarbeid med butikkene i senteret.

– Etter vår oppfatning mener vi at vi har lov til det, sier senterleder Hege Torp Bergsvåg til avisen, hun legger til at klager fra kunder er bakgrunnen for plakaten.

– Vi mottar ofte henvendelser fra kunder som ikke synes noe om denne typen aktivitet. Derfor ønsker vi å gjøre oppmerksomhet på forbudet, sier hun.

Artikkeltags