I fjor ble det registrert 18.000 turer til en av de 16 toppene og 1860 registrerte at de hadde gått minst ti  av toppturene. Barn trenger bare å gå fem turer for å få pokal. Etter fem år med ti registrerte topper kvalifiserer man seg til femårsmerke.

- I år regner vi med å gruse den rekorden, sier Marthe Isaken i Telemark turistforening. Årsaken er at det blir mye enklere å registere turen.

SJEKK INN MED MOBIL

- Nå blir det mulig å sjekke inn på toppen med mobilen og samtidig registrere turen der og da, sier turgeneral Roger Gundersen. Med hjelp fra dataselskapet Aplia på Klosterøya blir det samtidig lansert helt nye nettsider som fungerer like bra på mobil og nettbrett, som på en vanlig datamaskin.

- Det er litt viktig for oss å henge med i tiden og er jeg sikker på blir populært, sier Gundersen. Trening er trendy og femårsmerket er ikke eneste mulighet til å fremstå som en spreking.  Nå blir det også mulig å skryte av bragdene på instagram. Med #titoppern havner bildene rett inn på nettsidene.

POPULÆRE TOPPER

Piggen er fortsatt den mest populære toppen, men det er flere nykommere på årets liste. Fantekjerringskollen er tilbake blant de 16 toppene etter en liten pause. Dette en av de mest populære toppene i Gulsetmarka. Den er lett tilgjengelig og mange har savnet den på lista. Nå er den altså tilbake. 

Helt ny er toppen Ramsberget. Ramsberget er en markant fjellformasjon som kneiser 420 m.o.h. Her parkerer man i Fjelldalen. Toppen har vært et populært turmål gjennom tidene nettopp på grunn av flott utsikt, fri beliggenhet, svaberg og lune skorter. Ramsberget er nærmeste nabo til Skrehelle.

Og til slutt - her er hele lista:

Beskrivelsen av toppene er gjengitt etter avtale med Titopper'n og Telemark Turistforening.

Hørsfjell

Bambles mest besøkte topp og den høyeste i kommunen.

Melakollen

Soltoppen i Siljan. Flott utsikt, også underveis på nedstigningen.

Årdalsåsen

Høyeste punktet i bymarka i Porsgrunn. Stor og fin gamme på toppen.

Kjerkeåsen

Fin barnetopp med gapahuk og stor gamme på toppen. Kan kombineres med Piggen.

Valås

Liten topp med plenty av utsikt. Mulighet for rundløype. Går opp fra Lillegårdskleivene.

Blåfjell

Meget populær topp i Skien med hytte på toppen.

Langelandskollen

Også kalt for Kammerherrens utsikt. Ligger mellom og Geitebuvarden og Ulvskollen og er den nest høyeste toppen i Skiens Vestmark. På toppen står en rikelig velutstyrt gapahuk.

Piggen

Den mest populære turen. Her er det ikke utsikt som teller, men turen generelt i marka. En fin tur med barn.

Vestre Vealøs

En av kjempene i Grenland. Tårnet på toppen raget høyt og er et landemerke kjent fra lange avstander.

Vestre Skrehelle

Flott utsiktspunkt på Skrehelle. Lille Skrehelle er ute av årets liste, men er fortsatt en fin tur.

Galten

Skogstopp på grensen mellom Skien og Siljan. Fint toppområdet med åpen utsikt mot sør og øst.

Nare

Dette er en ekte fjelltur. Går inn fra Svanstul. Flott utsikt. Har vært med tidligere og er nå tilbake.

Fantekjerringskollen

En av de mest populære toppene i Gulsetmarka. Flott og populær tur. Fin for barnefamilier. Mange blir glad for at denne toppen nå er tilbake.

Ramsberget

Helt ny topp på årets liste. Ramsberget er en markant fjellformasjon som kneiser 420 m.o.h. Toppen har vært et populært turmål gjennom tidene nettopp på grunn av flott utsikt, fri beliggenhet, svaberg og lune skorter. Ramsberget er nærmeste nabo til Skrehelle.

Fjæringen

Fjerdingen er som det høyeste punket i Porsgrunn et yndet utfartssted og utsikten er upåklagelig fra flere hold. Fra den søndre delen av toppunktet er det glimrende utsikt over havet og fjordområdene innover fra Mølen og Langesundsbukta.

Sandseterfjellet (Melum)

Denne toppen var ny i fjor. Lengter du etter opplevelse av å være langt inne i skogen? Denne turen kan gi deg noe av følelsen.

Første turdag er 1.mai. Da gjenstår det bare å ønske god tur.