I 2013 var Dick Taylor nemlig på Akkerhaugen med bandet The Pretty Things og holdt konsert. Nå ville Dick tilbake, og onsdag kommer han. Fredrick Kaasa og Jens Haugen er to av medlemmene i bandet Akkerhaugen Raid, som skal spille med Dick lørdag kveld.

Stor betydning for musikken

Dick Taylor var studiekamerat med både Keith Richards og Mick Jagger, og spilte i The Rolling Stones helt i starten. I 1963 var han med på å danne The Pretty Things. Jens og Fredrick forteller at det er et band med stor betydning for musikken verden over.

– Det har betydd mye for spesielt rhythm and blues-scenen. David Gilmour (tidligere kjent fra Pink Floyd, journ.anm.) har sagt at Dick er verdens beste gitarist, og det sier jo litt, sier Fredrick.

– Hva slags forhold har dere til Dick Taylor og The Pretty Things?

– Jeg hørte mye på bandet en periode, og da jeg og bandet holdt konsert i 1965 var The Pretty Things på repertoaret vårt! Så har jeg gått mange år uten å ha hørt så mye av de, men nå som han skal komme og spille med oss så har jeg tatt fram musikken til bandet igjen, og det er utrolig bra, smiler Jens.

Rykende ferske låter på lørdag?

Forrige uke var Akkerhaugen Raid i kontakt med Dick over telefon for å legge planene for den halve uka han skal være her. Og planene er klare!

– Han kommer onsdag kveld, da skal vi i bandet møte han over en middag. Det håper jeg gjør at vi blir litt kjent. Vi får satse på at vi går rundt barbeint med rødvin i glasset, smiler Fredrick.

– I tillegg skal vi møtes på torsdag, da skal vi se om vi finner noen «groover» og lyrikk! Vi får satse på at vi får til en låt eller to, de blir i så fall å høre på konserten på lørdag, forklarer Jens.

– Hva betyr det for musikkmiljøet på Akkerhaugen at en så stor musiker kommer?

– Det betyr veldig mye for Akkerhaugen Rockesamfunn! Det stadfester nok en gang at det er utrolig flinke folk som får til det de vil, sier Fredrick.

– Jeg ser fram til å komme tilbake

Taylor har selv uttalt til manager i Akkerhaugen Raid, Bjørn Skjeslien, at han gleder seg masse til å komme tilbake til Akkerhaugen, da det er hele 9 år siden sist.

– Jeg har spilt mange konserter gjennom årene, noen husker jeg av alle de feile grunnene, noen mer hyggelige. Jeg må si at det å spille i Norge og spesielt på Akkerhaugen kommer veldig høyt på listen over hyggelige minner. Det var virkelig en vakker setting, på et flott (lite) spillested, og et entusiastisk publikum. Hvilken musiker kan be om mer? Jeg ser virkelig fram til å komme tilbake dit, siterer Skjeslien fra en mail han fikk fra gitaristen.

Fredrick forteller at det er stas at han kommer og at han har fortalt at han liker musikken til Akkerhaugen Raid.

– Han hadde hørt litt på oss, og sagt at bandet er av internasjonal kvalitet. Han sa også at han elsket basspillet til Jens, forteller han.

– Håper Notodden-folk tar turen!

Konserten på stasjonen vil inneholde både helt nye låter som blir skrevet av Jens, Fredrick og Dick i dagene før, ferske Akkerhaugen Raid låter og The Pretty Things låter.

– Planen er å spille åtte låter av The Pretty Things og sju-åtte av våre egne låter, forklarer Jens.

– Vi håper at Notodden-folk også vil ta turen og høre på oss, det er noen få billetter igjen! Det er ikke hver dag vi får en slik musiker hit, smiler Fredrick.