Gå til sidens hovedinnhold

Test av ølpriser – en butikk er billigst på alt

Artikkelen er over 1 år gammel

Hvor er favorittølet ditt billigst? Pristesten viser dels store prisforskjeller.

(Nordlys)

(Nettavisen): Bryr du deg om prisen på øl? I så fall kan det være greit å vite at prisforskjellen mellom butikkene er markant. Det viser vår prissjekk av 16 ølmerker.

Totalt sett skiller det få kroner mellom billigkjedene, selv om Kiwi markerer seg med lavest pris på alle ølvarene i utvalget. Derimot er det større forskjeller mellom billigkjedene og supermarkedene. Frydenlund Fat koster eksempelvis 31,90,- på Kiwi og 36,50,- på Spar. Det blir fort noen kroner av dette over tid.

Det er dels store forskjeller mellom ølene. Det er nesten 20 kroner mellom dyreste og billigste halvliterboks. Her er ølprisene i uke 47. Billigste pris har uthevet og kursivert skrift:

Selger mindre i butikk

Nettavisen har forsøkt å innhente statistikk på hva som er landet mest solgte øl, men Bryggeri- og drikkevareforeningen har ikke tall sortert på produktnivå.

Derimot er det en trend i 2019 at ølsalget i dagligvarene går ned, men ølsalget i utelivet går opp. Også mikrobryggeriene har en liten vekst, opplyser Erlend Vaglind Fuglum, direktør i Bryggeri- og drikkevareforeningen.

– Så langt i år har pol en vekst på 1,7 % mens dagligvarehandelen faller med 3,3 %. Men disse tallene er beheftet med usikkerhet på grunn av stadig større grossistdistribusjon, der vi ikke har presis innsikt i hvordan grossistene fordeler på kanaler, sier Fuglum.

– Extra er bedre enn Kiwi

Ølblogger Sammy Myklebust mener Coop Extra er bedre enn Kiwi på øl, selv om sistnevnte kommer noen kroner bedre ut i testen:

– I mine øyne kommer Extra klart best ut i denne testen. De har, i motsetning til Kiwi, et utvalg av spennende lokalt brygget øl og klarer i tillegg å konkurrere på pris på standardøl.

Som pristesten viser, betaler man høy pris for importert øl som Corona og Budweiser. En boks Budweiser får literpris på 90 kroner, Corona omtrent 110 kroner.

– Folk må selvsagt drikke det de vil, men jeg kan ikke befri meg fra tanken på at forsøk på å bygge et image utkonkurrerer smak her. Du får meget godt øl til samme pris eller du får en flaske grei vin til prisen av tre enheter dersom utfordringen er at du ikke liker øl og derfor drikker det som smaker minst.

Kommentarer til denne saken