Bø Blad AS kjøper Kanalen AS

Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Bø Blad AS og Kanalen AS har undertegnet en intensjonsavtale som innebærer at Bø Blad AS kjøper 100 prosent av aksjene i Kanalen AS fra Tor Espen Simonsen.

DEL

Den endelige avtalen undertegnes av partene 1. desember, med forbehold om godkjenning i Bø blads generalforsamling.

Det framkommer av en pressemelding som ble sendt ut torsdag kveld.

Eierskiftet skjer etter planen 1. januar 2017. De to lokalavisene fortsetter som før, under felles eierskap.

Redaktørene fortsetter

Kanalen AS vil holde frem som en selvstendig virksomhet og utgiver av den uavhengige lokalavisen Kanalen, med Nome som nedslagsfelt for det redaksjonelle innholdet.

Tor Espen Simonsen fortsetter som daglig leder og ansvarlig redaktør for Kanalen. Det samme gjelder Hilde Eika Nesje, som fortsetter som daglig leder og ansvarlig redaktør i Bø blad.

– Medieverdenen er i stadig endring, med konsekvenser og utfordringer også for lokale aviser som Bø blad og Kanalen. Kjøpet av Kanalen vil styrke begge avisene, sier styreleder i Bø blad AS, Eivind Eckbo.

15-årsjubileum

– Den nye eierstrukturen bidrar sterkt til å trygge fremtiden for en lokalavis i Nome, noe som ikke er en selvfølge i dagens medieverden. Samtidig har vi stor tro på at eierskiftet styrker utviklingen av Kanalen som lokalavis for Nome og som annonseplattform for våre kunder, sier daglig leder og redaktør i Kanalen, Tor Espen Simonsen.

Avisa Kanalen ble etablert av lokale krefter i 2001 og markerer 15-årsjubileum i år. I 2003 kom Varden og Orkla inn som eiere av avisa. Sammen med Nome Investeringsselskap AS kjøpte tidligere daglig leder Britt Eriksen og Tor Espen Simonsen Kanalen fra Varden i 2012. I 2015 kjøpte Simonsen ut de to andre eierne.

Avslutning av prosessen

– Det var aldri meningen at Nome Investeringsselskap AS skulle være en langsiktig eier. Jeg ser derfor på Bø blads oppkjøp som en avslutning av prosessen som startet da Varden solgte sine aksjer i 2012. Nå har vi funnet eiere som kjenner bransjen godt, som ser synergieffekter av å eie flere aviser og som kan bidra konstruktivt til beste for utviklingen av Kanalen og Bø blad, sier Simonsen.

Få store aksjeeiere

Bø blad feirer i år 30 år, og ble etablert av Arne Kielland i 1986 som aksjeselskap. Avisa har noen få store aksjeeiere (Lepperød Invest, Glenn Isaksen, Bø Sparebank og Bø kommune), samt en rekke lokale småaksjonærer. Kielland satt som redaktør til 2003, da Tone Anne Ødegård overtok redaktørstolen. Siden 2006 har Hilde Eika Nesje vært redaktør og daglig leder for lokalavisen i Bø.

Opplever vekst

Kanalen AS har opplevd opplagsøkning hvert år siden 2012 og ble opplagsvinner i Telemark i 2015. Bekreftet opplag ligger på 1959 aviser per uke (2015). Lokalavisa gis ut hver torsdag (48 utgaver) med Nome kommune som dekningsområde. Avisa omsatte i 2015 for 3,55 millioner kroner, og har cirka fire årsverk.

Bø Blad AS har opplevd sterk fremgang de siste årene, og ble opplagsvinner i Telemark både i 2012 og 2013. Bekreftet opplag ligger i dag på 2542 aviser per uke (2015). Avisa gis ut hver torsdag (48 utgaver) med Bø kommune som dekningsområde. Bø Blad AS omsatte i 2015 for 6,95 millioner kroner og har seks årsverk.
 

Artikkeltags