Gå til sidens hovedinnhold

Vil bli norsk

Artikkelen er over 12 år gammel

Peter Kovacs (31) vil bli norsk statsborger. Men vi får nok ikke se Odd-spissen på landslaget.

Den storvokste ungareren er en av Dag-Eilev Fagermos favoritter, og er vel den eneste på Odd-laget som absolutt ikke har konkurranse om plassen. Kovacs spiller midtspiss, og sånn er det.

- Kovacs har tatt nye steg, og jeg har aldri sett ham så god og så bra trent som nå, skryter trener Dag-Eilev Fagermo.

VISER KLASSE

Etter å ha blitt kritisert av enkelte, har Kovacs slått voldsomt tilbake denne sesongen. Odd-spissen står allerede med fem scoringer - og det er bare ett bak toppscorer Bernt Hulsker.

Etter syv år i Norge søker den sympatiske Odd-spilleren norsk statsborgerskap.

- Jeg kommer ikke til å flytte tilbake til Ungarn. Det er i Norge jeg vil bli, jeg har norsk samboer og har bodd her i syv år. I juni vil jeg søke norsk statsborgerskap, og jeg håper selvsagt det går i orden. Det vil gi meg noen fordeler, men hovedgrunnen er at jeg liker meg så godt i Norge at jeg vil bli her, sier 31-åringen, som har vært Norge rundt og spilt for Tromsø, Viking og Strømsgodset før han havnet i Odd Grenland.

INGEN NY FLO

For de som kunne tenke seg Peter Kovacs i tospann med John Carew på det norske landslaget - eller Kovacs som en ny Jostein Flo på kanten, blir nok det bare med tanken.

- Jeg har 10 a-landskamper for Ungarn, så det blir det nok ikke noe av, smiler Peter Kovacs.

En annen som smilte i går var Anders Rambekk. 13 dager etter hjernerystelsen var han tilbake for fullt på treningsfeltet.

- Det er klart jeg blir i godt humør når jeg er sammen med denne flotte gjengen igjen.

Selv om Rambekk var tilbake på fotballtrening i går, starter han kampen mot Fredrikstad på benken.

- Laget gjør det så bra og jeg stresser ikke før jeg er 100 prosent igjen. Og for å være der trenger jeg litt flere treninger, mener Anders Rambekk.

32-åringen har sett et solid Odd-lag ta bortepoeng mot både Lillestrøm og Start mens han har vært skadet. Nå er det hjemmekamp mot Fredrikstad.

- Vi har et lag i form, og her hjemme er vi veldig gode. Det vil helt sikkert bli en tøff kamp siden Fredrikstad sikkert har fått med seg at vi er gode og de vil frykte oss. Men vi er i en så positiv flyt og alle bidrar slik at det blir fin harmoni. Alle er lojale og jobber for hverandre. Fortsetter vi sånn skal vi ha gode muligheter til å slå Fredrikstad, mener Rambekk.

Dag-Eilev Fagermo tvinges til å gjøre én endring siden Bentley er suspendert. Det betyr at Jacob Sørensen overtar venstrekanten, mens Alex Valencia inntar sin vante plass på motsatt side. I tillegg kommer Magnus Lekven inn på midten i stedet for Håvard Storbæk. Kenneth Dokkens storspill gjør at Tommy Svindal Larsen blir på benken.

- Vi er i tett og god dialog med Tommy, og han kan spille 60 minutter nå, men fortsatt ikke 90. Dessuten har Kenneth vært veldig god, og han beholder derfor plassen, sier Fagermo.