25-åringen har vært langt nede på blokka til Arne Sandstø og Gaute Larsen denne sesongen - og er det trolig ennå. Likevel gir ikke Joyce opp kampen om en spissplass på Odd. I går ble det to fulltreffere i 3-0-seieren over Strømmen.

JOBBER HARDT

- Det er viktig for en spiller å aldri gi opp. Alt jeg kan gjøre er å fortsette å jobbe hardt, og gripe sjansen når den byr seg. Det er klart jeg håper på flere sjanser på førstelaget, forteller engelskmannen.

Fernando De Ornelas er som kjent i Venezuela og forbereder seg til Copa America med arrangørlandet. Zbynek Pospech reiser til Tsjekkia kommende helg for å gifte seg, mens Tarjei Dale nettopp har kommet tilbake fra et lengre skadeavbrekk. Det kan gi Joyce muligheten på topp mot slutten av vårsesongen.

- Vi trenger spisser som melder seg på nå, innrømmer Odd-trener Gaute Larsen.

- DEILIG Å SCORE

I går la Chris Joyce inn en god innsats på topp for Odds rekrutter, og kronet det hele med to scoringer i 1. omgang.

Først sendte han Odd i ledelsen etter 25 minutter, etter at Marius Lundeberg Enger la ballen tilbake i feltet etter et mislykket frispark fra Espen Ruud. Joyce hadde da ingen problemer med å sette inn ledelsen på blank kasse.

Fem minutter senere doblet samme mann ledelsen med en flott prestasjon. Joyce forserte på tvers på 16-meteren og plasserte ballen flott ned i høyre hjørne for Strømmens sisteskanse.

- Det er alltid deilig å score mål. Jeg har spilt mye midtbane denne sesongen, og jeg trives helt klart best som spiss, så det var godt å få et par fulltreffere, forteller Joyce.

Fra trener Gaute Larsen ventet det ros etter kampen.

- Joyce var livlig i dag. Han spiller en god kamp, og scorer to mål, oppsummerer Larsen.

ÅRETS MÅL?

Men Odd kunne fort vært på hælene tidlig i gårsdagens oppgjør. Gjestene Strømmen hadde en gigantsjanse allerede etter 1. minutt og 15 sekunder. Strømmens Tom Øyvind Risanger avsluttet først rett på en god Espen Isaksen fra et par meter, før samme mann satte returen opp i tverrliggeren på nærmest blank goal fra returen.

Ikke nok med det hadde gjestene enda et skudd i stanga etter 10 minutter, før Odd fikk summet seg, og begynte å spille fotball.

- Espen Isaksen hadde noen virkelig gode redninger i dag, sier trener Gaute Larsen.

Mot slutten av 1. omgang fikk Strømmen Thomas Kopperud utvist etter holding av Jan Tore Amundsen som bakerste mann. Dermed styrte Odd resten av oppgjøret på solid vis, før Anders Haugseth klinket inn kanskje årets mål på Odd stadion på overtid av 2. omgang.

- Med så kort tid igjen tenkte jeg at jeg bare kunne prøve meg, gliser Haugseth om sin scoring fra nærmere 25 meter litt ut på høyresiden til Odd.

PÅ VINNERSPORET IGJEN

Etter to strake tap i 2. divisjon var Gaute Larsen fornøyd med at laget igjen kunne bokføre seier.

- Det er godt å være tilbake på vinnersporet, og vi gjør det vi må for å dra i land denne seieren, sier Gaute.

Tomålsscorer Joyce er enig.

- Vi trengte en seier med rekruttlaget nå, og det er vi fornøyd med at vi klarer, sier han.

PS. Espen Ruud og Jan Tore Amundsen spilte kun første omgang for Odd siden de begge er aktuelle til morgendagens eliteseriekamp mot Start. I tillegg satt Tarjei Dale på tribunen, noe som gir grunn til spekulasjoner om Dale er tilbake i startoppstillingen mot sørlendingene.